historie livestreams
NL Limburg
06 september 2023

Toyota Prius V zal een serieuze tegenhanger worden van de EV cultuur

Toyota zit al lang op het hybride spoor en dat is mijns inziens een prima keuze. Fossiel beperken begrijpen ze als geen ander. En dat in een normaal prive auto formaat en zonder obesitas. Zelf had ik de Prius II, de Prius IV, de Auris TS hybrid en nu de Corolla 2.0 TS Hybrid. De techniek is steeds meer verfijnd en binnen vergelijkbare Priussen is het praktijkverbruik van 4.8 ltr/100km (Prius II) naar 3.8 ltr/100km (Prius IV) gedaald en zijn de auto’s steeds beter gaan rijden. De Prius V volgde ik dus al via de publicaties en vandaag heb ik die een uurtje gebruikt voor een korte rit en fotoscene met de oudjes op de achtergrond. De oudste met 4 ton op de teller rijd nog steeds alsof die er net 1000 km op heeft zitten. Super betrouwbaar. De Prius IV vond ik de lelijkste maar wel de best rijdende van alle andere Hybrides tot nu toe. De 2023 Prius V is super gestroomlijnd en mooi strak en nu ook plug in als standaard. Hij rijdt geweldig maar is achterin wel krapper gesneden omwille van de stroomlijn. Op de rit van 20 km kwam ik uit op 0.9 ltr/100 km. Zonder snelweggebruik. Deze auto gaat als je netjes rijdt onder de 2.0 ltr/100 km blijven dat weet ik zeker. Minder dan 1 op 50. Dat haalt menige bromfiets niet eens. Binnenkort ga ik hem opnieuw halen voor een langere rit.

Het effect op de vermindering van energiebronnen is daardoor bij de Prius V gewoon heel groot. De EV heeft het moeilijk. Nieuwverkoop, gebruikte verkoop, obesitas perikelen, niet geschikt netwerk voor grote hoeveelheden EV’s. De subsidies en ander fiscale aspecten voor met name zakelijke rijders, die het nauwelijks boeit, verstoren de markt vanuit technisch oogpunt. Want technisch is de Prius V een topproduct, die nu ook nog eens gelikt uitziet.

ATC-fotojournalist Hub Veders

Kennismaken met regionale collega’s uit de branche?

Nog vragen?

Stel je vraag via het mailadres van jouw afdeling of laat je gegevens achter. Zij helpen je graag! Voor overige vragen kun je mailen naar info@verenigingatc.com

  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.