Bedrijfslidmaatschap
NL Deventer-Zutphen
Lezing | 10 oktober 2017

10 oktober 2017 – Onbekend – Ongekend – De Offshore

Onbekend – Ongekend – De Offshore

Dat is de titel van een voordracht over de Offshore-industrie, die gegeven is door dhr. Ben Godtschalk uit Vorden op 10 oktober.
Het was een vrij onbekend onderwerp maar denkt maar aan het REM-eiland, de Brent Spar, de berging van de Koersk, de Russische nucleaire onderzeeër, de Erasmusbrug in Rotterdam, de reparatie van het Marsplatform na Hurricane Katrina in de Golf van Mexico, en het diepwaterdrama rond BP in de Golf van Mexico, dan wisten we zo ongeveer waar het over ging.

Ben Godtschalk is ruim 25 jaar gezagvoerder geweest op constructieschepen in de Offshore-industrie, van klein, met een hefvermogen van 650 ton, tot immens groot met een hefvermogen van 14.000 ton. Hij heeft de ontwikkeling naar en de bouw van de grote semi-submersible kraanschepen zoals Balder, Hermod en Thialf van zeer dichtbij meegemaakt en was hierbij ook steeds de eerste gezagvoerder op deze schepen.
De uitvinder van de Philishave, prof. ir. Alexandre Horowitz (1904-1982) heeft aan de ontwikkeling van deze half-afzinkbare kraanschepen een zeer substantiële bijdrage geleverd. Godtschalk is zeer nauw betrokken geweest bij het bouwen, installeren en slopen van zowel hele kleine als hele grote olie- en gasplatforms over de hele wereld, plus wat er allemaal omheen hangt en er zoal bij komt kijken.
Na deze voordracht weten we wat er zoal voor nodig is voordat het gas bij ons uit het kraantje komt en voordat we kunnen tanken bij de benzinepomp. Immers…. een groot deel van het gas en de olie komt onder de zeebodem vandaan.

Een vooral ONBEKENDE en ONGEKENDE wereld van een oer Hollandse Aannemerij op zee.

Ben, Nogmaals bedankt voor de geweldige uiteenzetting.

Henk Deunk

fotoreportage Offshore

Onbekend – Ongekend – De Offshore

Kennismaken met regionale collega’s uit de branche?

Bedankt
Bedankt voor uw aanmelding. Een bevestiging is verstuurd naar uw e-mailadres.

Nog vragen?

Stel je vraag via het mailadres van jouw afdeling of laat je gegevens achter. Zij helpen je graag! Voor overige vragen kun je mailen naar info@verenigingatc.com