NL Twente
Bedrijfsbezoek | 05 juni 2015 t/m 06 juni 2015

2-Daagse Excursie 2015: AUTOSTADT WOLFSBURG en VW Automuseum 5 en 6/06/2015

Vrijdagochtend 5 juni 2015 in alle vroegte in Hengelo verzamelen. Nadat alle 43 personen aan boord van de touringcar van Sickman waren konden we richting Wolfsburg vertrekken. Gezien het feit dat nog niet iedereen goed wakker was werd er vrij snel na vertrek koffie rondgebracht. Over het weer geen klagen, beter konden we het niet treffen. Na een korte pauze met een mooi zonnetje en een heerlijk temperatuurtje kwamen we om 10.15 uur in Autostadt aan. Hier stond als eerste een rondleiding gepland. Met de trein door de Golf productie omgeving. In de fabrieken van Autostadt worden de Golf, Sports Van, Tiguan en Touran geproduceerd met een totaal van maar liefst 4000 auto’s per 24 uur.
Na de zeer indrukwekkende rondleiding door de productiehallen “Werkstour” hadden we de tijd voor onszelf om Autostadt te verkennen, te lunchen of om even bij te komen van alle impressies. Er was genoeg te zien en te beleven, ook voor de inwendige mens was genoeg gelegenheid (een heerlijk Duits pilsje met dat fantastische weer mag natuurlijk niet ontbreken).
Om kwart over drie stond de volgende activiteit gepland. De 45 minuten durende rondvaart (maritieme panoramatour) rond om het fabrieksterrein van Autostadt. Op de boot was ook weer genoeg te koop voor de inwendige mens, dus we hoefden echt niet te verdorsten in de brandende zon. Na dit boottochtje kon iedereen nogmaals op eigen gelegenheid Autostadt verkennen. Echter met één beperking, maar 1 uur de tijd.
Om 17.00 uur was het weer tijd om zich bij de bus te verzamelen voor het vertrek naar het Avalon Hotelpark Köningshof. Na het inchecken en verdelen van de kamers kon iedereen zich fris maken voor het diner. Dit was prima voor elkaar en na het diner konden we nog aangenaam buiten zitten onder het genot van een pilsje.
De volgende dag was er tot 9.00 uur de mogelijkheid tot ontbijten, want om 9.15 uur was het al weer tijd om zich bij de bus van Sickman te verzamelen. Ook vandaag hadden de weergoden het goed met ons voor. Stipt volgens planning reden we om half tien richting het “Auto Museum”. Heel indrukwekkend hoor al die oude auto´s. Stuk voor stuk prachtexemplaren. Na het museum bezoek kregen we wederom 2½ uur om Autostadt te bezichtigen, want om 15.00 uur was de terugreis weer noodzakelijk om niet al te laat in Hengelo te arriveren. In de buurt van Osnabrück hebben we de reis onderbroken om bij Hotel Melle te dineren. Ook hier was het prima voor elkaar en waren er veel tevreden gezichten. Rond 20.30 uur waren we uiteindelijk terug in Hengelo.
CHAUFFEUR JELLE VAN DE FIRMA SICKMAN HEEFT ONS KEURIG VERVOERD, BEDANKT.
Verder het bestuur van ATC Twente hartelijk dank en in het bijzonder Ewert Huisjes.
Natuurlijk zijn er verschrikkelijk veel foto´s gemaakt door meerdere personen.
Zo heeft Ewert de fotos op Onedrive geupload.
En Wim heeft de foto´s destijds op Picasa gezet, die zijn helaas weg.

2-DAAGSE EXCURSIE AUTOSTADT WOLFSBURG 5&6/06/2015

Kennismaken met regionale collega’s uit de branche?

Nog vragen?

Stel je vraag via het mailadres van jouw afdeling of laat je gegevens achter. Zij helpen je graag! Voor overige vragen kun je mailen naar info@verenigingatc.com