Bedrijfslidmaatschap
NL Rotterdam
Lezing | 22 mei 2012

2012-05-22 Lezing Hofland Rally Team verslag van Africa Eco Race

Onze laatste voorjaarsbijeenkomst was dit keer geen echte technische lezing vandaar ook de uitnodiging aan de echtgenotes van onze leden.
De sprekers van deze avond waren ondermeer Nicole en René van der Heiden bekend van
de groothandel in auto onderdelen “Hofland”.
Ze hadden de bewuste rallywagen samen met de volgauto voor de pers en de vrachtwagen voor de nodige ondersteuning en onderdelenvoorziening meegebracht.
In 2011 hadden ze de echte Dakar Rally van dichtbij meegemaakt en dit was het begin van het “Dakar virus”.
Voor het meerijden van bovengenoemde rally bleek toch nog heel wat voorbereidende
techniek nodig te zijn.
Om dan ook zo goed mogelijk voor de dag te komen werd contact opgenomen met de oudgedienden van vorige Dakar-rally’s t.w. Kees en Mieke Tijsterman. Deze 2 hebben dan ook een flink aandeel in het succes van het “Hofland Rally Team”. Bij de bouw door Kees van de rallyauto kwamen de in eerdere Dakars opgedane ervaringen van Kees en Mieke goed van pas.
Kees ging voor het chassis en de body van een Jeep Cherokee met daarin een 2993 cc BMW dieselmotor met turbo en 306 PK. Met deze combinatie namen Nicole en René deel aan diverse ritten in binnen en buitenland. Hierbij ontpopte Nicole zich als de betere kaartlezeres en René dus het sturen voor z’n rekening nam. Nadat het tijdens een rit door het mulle zand goed misging en de wagen diverse koprollen maakte en daardoor flink beschadigd raakte, werd besloten om het chassis te richten en de body van een latere ( en iets langere ) Cherokee te gebruiken.
Met deze combinatie werd dan ook deelgenomen aan deze Africa Eco Rally 2012.
Het zou te ver voeren om hier al hun belevenissen te vermelden maar het was een zeer onderhoudend relaas. In de pauze konden we de 3 wagens aan een nader onderzoek onderwerpen. Alle details werden ter plaatse uitgebreid uit de doeken gedaan .
In deze pauze waren er toch nog wat vragen gerezen en deze werden hierna vakkundig en af en toe op humoristische wijze door Nicole en René beantwoordt.
Het uiteindelijke doel van dit alles is om in 2013 de ultieme DAKAR Rally in Zuid Amerika
te gaan rijden.
De ATC afd Rotterdam bedankt Nicole en René dan ook hartelijk voor deze avond en ze kregen, als blijk van waardering, van onze voorzitter een miniatuur schakelhandel met klokje. ( Misschien komt dit ooit nog eens van pas! )
Bij de uitgang kregen alle aanwezigen een tas met daarin een infomap met wetenswaardig-heden over de rally en een blocnote met balpen.
Uit de verdere reacties van de leden en hun dames bleek wederom:
dat je de ATC ook hard nodig hebt om wat meer inzicht in het rijden van rallies te krijgen!
Foto’s van deze lezing KLIK OP ONDERSTAANDE LINK
https://picasaweb.google.com/104501025267495048573/20120522LezingHofland…
Met vriendelijke groet,
vice-voorzitter.atc-rotterdam
Web Site beheerder
Arie Monster

2012-05-22 Hofland Rally Team Africa Race

Kennismaken met regionale collega’s uit de branche?

Bedankt
Bedankt voor uw aanmelding. Een bevestiging is verstuurd naar uw e-mailadres.

Nog vragen?

Stel je vraag via het mailadres van jouw afdeling of laat je gegevens achter. Zij helpen je graag! Voor overige vragen kun je mailen naar info@verenigingatc.com