Bedrijfslidmaatschap
NL Rotterdam
Lezing | 20 oktober 2010

2012-10-20 Verslag bezoek scheepswerf Padmos te Stellendam

Zaterdag 20 oktober vertrokken we per touringcar naar Stellendam om een bezoek te brengen aan de daar gevestigde scheepswerf Padmos. Padmos is al meer dan 80 jaar een begrip in de scheepsbouwwereld, voor het bouwen en onderhouden van alle soorten:
• visserijschepen
• werkschepen
• rijksvaartuigen
• binnenvaartschepen
Na de ontvangst met koffie en cake zijn we in groepen verdeeld het bedrijf in gegaan.
Zo brachten we een bezoek aan de tekenkamer, werkplaats en de motorenproefstand.
Bij elk onderdeel van het bedrijf werd op deskundige wijze uitleg gegeven en op adequate wijze geantwoord op de vele vragen.
In de haven zijn we aan boord geweest van de eerste van twee nieuwe schepen bestemd voor een Franse rederij. Dit schip wordt afgebouwd. De schepen worden in Nederland in elkaar gelast, dat gebeurt in Rotterdam, en wordt door Padmos in Stellendam afgebouwd.
Mooi is te zien met hoeveel kunde en vakmanschap dit wordt gedaan. Hier zie je duidelijk nog dat we in Nederland erg goed zijn in het leveren van kwaliteit op het gebied van de scheepsbouw en reparatie.
Vervolgens brachten we een bezoek aan een vissersboot die voor reparatie aan de wal lag.
Ook hier weer een zeer uitgebreide uitleg en niet alleen van de techniek maar ook van de manieren van vissen. Erg leerzaam!
Als laatste zijn we naar het dok van Padmos gegaan. Als je daar in staat voel zie je pas hoe geweldig groot zoiets is, 70 meter lang en 15 meter breed!
De firma Padmos is dealer van Mitsubishi scheepsmotoren en op de proefbank stond er natuurlijk een opgesteld zodat we hem konden horen draaien en zien welk vermogen hij op dat moment leverde.
Na het afscheid van directeur Leon Padmos en Karel Wisse zijn we naar het restaurant boven de visafslag gereden en daar een voortreffelijke lunch genuttigd met als extra een prachtig uitzicht op de haven met daarin de vissersschepen.
Na de lunch zij we naar de Expo Haringvliet gereden waar met een gids door de holle ruimte onder het wegdek zijn gelopen om te kijken bij de sluisdeurbediening.
In het gebouw van de Expo was ook veel te zien over de bouw van de dam enz. een film werd vertoond over de watersnoodramp van 1953 en hoe wij nu worden beschermd o.a. door de Haringvlietsluizen.
Terugkijkend op de dag kunnen we constateren dat het een buitengewoon leerzame en gezellige dag is geweest en daarvoor danken we de heren Padmos en Wisse voor het beschikbaar stellen van het bedrijf, wij als ATCers zijn zeer onder de indruk van hetgene wat we gezien en gehoord hebben deze dag die eigenlijk te kort was.
https://picasaweb.google.com/104501025267495048573/20121020ExcursieNaarP…
Met vriendelijke groet,
vice-voorzitter.atc-rotterdam
Web Site beheerder
Arie Monster

2012-10-20 scheepswerf Padmos te Stellendam

Kennismaken met regionale collega’s uit de branche?

Bedankt
Bedankt voor uw aanmelding. Een bevestiging is verstuurd naar uw e-mailadres.

Nog vragen?

Stel je vraag via het mailadres van jouw afdeling of laat je gegevens achter. Zij helpen je graag! Voor overige vragen kun je mailen naar info@verenigingatc.com