NL Rotterdam
Lezing | 30 oktober 2012

2012-10-30 Lezing met bezoek aan Groeneveld transport Effinciëncy te Gorinchem

Verslag bezoek Groeneveld transport Effinciëncy te Gorinchem
Na de ontvangst met koffie en thee in een prachtig ingerichte ontvangst ruimte werden we welkom geheten in de filmzaal door Wim Zieleveld van de firma Groeneveld, samen met zijn collega’s
Robin van der Bout en Sander Visser.
De firma Groeneveld, opgericht in 1971, heeft ongeveer 550 medewerkers verdeeld over 30 vestigingen in meer dan 20 landen, en bestaat uit twee divisies; transport en IT (automatisering ).
De productie is sinds enige tijd niet meer in Gorinchem maar in Italië.
De belangrijkste doelgroepen voor Groeneveld zijn, automotive, off-road en in mindere mate scheepsbouw.
Er werd zeer uitgebreid ingegaan op de apparatuur voor centrale smering met vet. Groeneveld werkt met een “eigen” vetsoort die voldoet aan hun eisen. En er worden best nog veel eisen aan vet gesteld, het moet bij sterk wisselende temperaturen goed verpompbaar blijven en grote belastingen aan kunnen.
I.v.m. steeds minder smeernippels op de moderne voertuigen is een kleiner systeem ontwikkeld.
Ook is het olieniveau systeem van Groeneveld besproken wat er voor zorgt dat het oliepeil op het meest gunstig niveau in het carter. Een heel mooi systeem dat de slordigheid van de berijder opvangt en er voor zorgt dat motorschade wordt voorkomen.
Ook de toepassingen van het veiligheidssysteem van de firma Groeneveld kwam natuurlijk aan bod.
Dit is een hot item mede door wetgeving die er is op dit moment en wat er nog aankomt.
Na deze zeer goede technische uiteenzetting zijn we naar het Groeneveld Experience Center gegaan waar op de diverse voertuigen die daar stonden opgesteld konden zien hoe Groeneveld dit alles waar de lezing over ging, monteert.
Hier in deze werkelijk prachtige ruimte werden we buitengewoon verwend met drankjes en hapjes, wat een eind maakte aan een leerzame en gezellige avond die prima was verzorgd door de firma Groeneveld waarvoor we hun zeer erkentelijk zijn.
Foto’s van deze excursie KLIK OP ONDERSTAANDE LINK
https://picasaweb.google.com/104501025267495048573/20121030ExcursieEnLez…
Met vriendelijke groet,
vice-voorzitter.atc-rotterdam
Web Site beheerder
Arie Monster

2012-10-30 Lezing Groeneveld transport

Kennismaken met regionale collega’s uit de branche?

Nog vragen?

Stel je vraag via het mailadres van jouw afdeling of laat je gegevens achter. Zij helpen je graag! Voor overige vragen kun je mailen naar info@verenigingatc.com