Bedrijfslidmaatschap
NL Rotterdam
Lezing | 13 december 2012

2012-12-13 Excursie en Lezing Nieuwe Volvo FH

2012-12-13 Excursie en Lezing Nieuwe Volvo FH

Nieuwe Volvo FH is een uitdaging voor de sector en levert meer winst op voor transporteurs
Met de nieuwe Volvo FH-serie komt Volvo Trucks met een ongeëvenaard aanbod voor een premium truck. Een laag brandstofverbruik, betrouwbaarheid, ergonomie, superieur weggedrag, actieve en passieve veiligheid en tijdbesparende voorzieningen. Bij het ontwikkelen van de Volvo FH zijn de wensen van de chauffeur en een hogere winstgevendheid voor het transportbedrijf als uitgangspunten genomen.
I-See bespaart brandstof bij het rijden in de bergen
I-See is een voorbeeld van technologie die het de chauffeur gemakkelijker maakt en brandstof bespaart. I-See is een softwarepakket voor de I-Shift-transmissie. I-See onthoudt informatie over de hellingen die de truck heeft gereden. De volgende keer dat de truck dezelfde route rijdt, bedient I-See het gaspedaal, de versnellingen en de remmen om te zorgen dat de truck zo zuinig mogelijk rijdt.
Efficiënte nieuwe aandrijflijn met de nieuwe Euro 6
Met de nieuwe I-Torque Euro 6-aandrijflijn van Volvo Trucks, die vanaf najaar 2013 in productie wordt genomen voor de Europese markt, zullen de besparingen nog groter worden. Met Volvo I-Torque kan het brandstofverbruik met maximaal 4% worden verlaagd. Samen met I-See en andere kleinere verbeteringen is het resultaat een verlaging van het brandstofverbruik met maximaal 10%. Dit komt overeen met 4.100 liter brandstof per jaar voor de gemiddelde truck.
Draadloze verbinding voor verbeterde beschikbaarheid
Een truck kan alleen geld verdienen als deze operationeel is. Volvo biedt nu maximale beschikbaarheid. Deze belofte is gebaseerd op de nieuwe technologie van Volvo Trucks waarmee op afstand de slijtage aan onderdelen en de conditie van het voertuig kan worden gecontroleerd. De werkplaats kan op afstand via de computer de werkelijke slijtage controleren van een aantal truckonderdelen. Als een onderdeel bijna aan vervanging toe is, kan de werkplaats ruim van tevoren contact opnemen met het transportbedrijf om een onderhoudsbeurt te plannen op een geschikt tijdstip.
Weggedrag superieur in de truckwereld
Ook zonder het lezen van de handleiding is het wel duidelijk dat de nieuwe Volvo FH een grote stap vooruit betekent. Het is voldoende om achter het stuur plaats te nemen. Het weggedrag van de nieuwe Volvo FH is uitzonderlijk goed – bijna als van een personenauto. Dit wordt mogelijk gemaakt doordat we zelfs onafhankelijke voorwielophanging bieden. Deze wereldprimeur levert een uniek en ongeëvenaard weggedrag op in de wereld van trucks.
Ergonomisch ontworpen en gebruiksvriendelijk
De werkplek van de chauffeur is een goed voorbeeld van dit streven. Vanuit de verbeterde chauffeursstoel heeft de chauffeur beter zicht op de weg, niet in de laatste plaats door het grotere venstergebied en het innovatieve ontwerp van de achteruitkijkspiegels. Hendels en instrumenten zijn ingedeeld op basis van prioriteit zodat de belangrijkste zich het dichtste bij de chauffeur bevinden. Alles bij elkaar geven deze wijzigingen de chauffeur veel beter zicht. De rijpositie is verbeterd en biedt veel meer flexibiliteit. Het stuur heeft nu bijvoorbeeld een meervoudig verstelbare stuurkolom, een primeur in de truckwereld. Een betere rijpositie leidt tot minder vermoeidheid en een alerte chauffeur zal zijn werk beter doen.
Veiligheid op verschillende manieren
De geheel nieuwe cabinestructuur maakt van de nieuwe Volvo FH een nog veiligere truck. Nooit eerder is een Volvo-truck zo goed geslaagd voor de uitgebreide botsproeven dan de nieuwe FH-cabine. Het verbeterde zicht, niet in de laatste plaats dankzij de slankere achteruitkijkspiegels, draagt ook bij aan meer veiligheid in de werkomgeving. De A-stijlen die rechter omhoog staan, geven de cabine bovendien één kubieke meter extra ruimte. Dit betekent 300 liter extra opbergcapaciteit en meer comfort aan boord. De cabine is geoptimaliseerd voor werken maar ook voor vrije tijd. Een beter bed,
geïntegreerde standkoeling, nieuwe verlichting, een laag geluidsniveau en andere voorzieningen dragen allemaal bij aan ontspanning en een goede nachtrust, wat betekent dat de chauffeurs fitter en alerter zijn.

Foto’s van deze lezing KLIK OP ONDERSTAANDE LINK
https://picasaweb.google.com/104501025267495048573/20121213ExcursieEnLez…
Met vriendelijke groet,
vice-voorzitter.atc-rotterdam
Web Site beheerder
Arie Monster

Kennismaken met regionale collega’s uit de branche?

Bedankt
Bedankt voor uw aanmelding. Een bevestiging is verstuurd naar uw e-mailadres.

Nog vragen?

Stel je vraag via het mailadres van jouw afdeling of laat je gegevens achter. Zij helpen je graag! Voor overige vragen kun je mailen naar info@verenigingatc.com