Bedrijfslidmaatschap
NL Rotterdam
Lezing | 19 maart 2013

2013-03-19 excursie naar Holmatro te Raamsdonksveer en the Autosport Company te Waalwijk

2013-03-19 Holmatro Raamsdonksveer, Waalwijk

Dit was weer een heel bijzondere dag voor de ATC afdeling Rotterdam. s’Morgens om 09.15 uur reizen we af per touringcar naar N.Brabant om die dag twee totaal verschillende bedrijven te gaan bezoeken.
Als eerste brachten we een bezoek aan Holmatro gevestigd in Raamsdonksveer.
Het bedrijf bestaat drie divisies, Rescue Equipment, Industrial Equipment en Marine Equipment . Het hoofdkantoor staat op een zichtlocatie langs de A27. Daar is ook de divisie Industrial Equipment gevestigd. Naast de twee productie locaties in Raamsdonkveer heeft men ook een productie, verkoop en servicevestiging, Holmatro, Inc in Glen Burnie (Maryland)) in Amerika. Hiernaast hebben ze nog verkoop en service vestigingen in China, Groot Brittannië en Polen plus een wereldwijd dealernetwerk in meer dan 120 landen. Holmatro is de grootste leverancier op het gebied van Resceu Equipment.
Tijdens het ontvangst onder het genot van een bakje koffie werd een uitgebreide presentatie worden gegeven van het bedrijf. Ook zijn films getoond waarin botsproeven enz. te zien waren die aantonen hoe sterk de veiligheidskooien van auto’s zijn. Dat betekend dat de knipscharen van de reddingswerkers ( wat ook een product is van Holmatro ) ook steeds sterker moeten worden.
Na deze presentie zijn wij de fabriek ingegaan waar we konden zien hoe diverse onderdelen worden gemaakt en geassembleerd worden.
Vervolgens reiden wij richting Waalwijk
In Waalwijk brachten wij bezoek aan The Autosport Company B.V. Henk Biesheuvel directeur/ eigenaar heten ons hartelijk welkom , hierna gebruiken wij de lunch in het eigen bedrijfs restaurant.
Daarna gaaf Henk een presentatie over zijn bedrijf. Hij is zelf afkomstig uit de rally wereld, eerst als kaartlezer en later als bestuurder. Het bedrijf is in 1983 opgericht en heeft nu een oppervlakte van 4000 m2. Het bedrijf omvat: een showroom, een webwinkel, het heeft een Dynostar 4 x 4 vermogenstestbank, een afdeling competionservice, een instructie- / presentatie ruimte. Verder kunnen ze een auto uitlijnen en uitwegen. Hun specialiteit is de Subaru Impreza, hiervoor hebben ze en speciale showroom waar van alles te krijgen(koop) is. Hun moto is “Beter alles van een merk dan van alle merken niks. Ook hebben ze diverse race en rally auto’s klaar staan voor de verhuur. Ze verzorgen ook race en rally transporten en hebben een eigen revisieafdeling. Verder zorgt het bedrijf voor de wereldwijde verdeling van QSP Raceware en nog veeeeel meer. Kijk maar een op de website; www.autosportcompany.nl .
We zijn rondgeleid in groepen zodat we alles goed konden zien. Gedemonstreerd werd met een auto op de vermogensbank, wat zeker voor iemand die dit nog nooit heeft gezien van dichtbij zeer spectaculair is.
Na afloop onder het genot van een hapje en een drankje was er gelegenheid tot het stellen van vragen.
Dit was weer een dag waar je als ATC lid van de afdeling Rotterdam met volle teugen van heeft genoten.

Foto’s van deze excursie KLIK OP ONDERSTAANDE LINK
https://picasaweb.google.com/104501025267495048573/20130319HolmatroEnAut…

Met vriendelijke groet,
vice-voorzitter.atc-rotterdam
Web Site beheerder
Arie Monster

Kennismaken met regionale collega’s uit de branche?

Bedankt
Bedankt voor uw aanmelding. Een bevestiging is verstuurd naar uw e-mailadres.

Nog vragen?

Stel je vraag via het mailadres van jouw afdeling of laat je gegevens achter. Zij helpen je graag! Voor overige vragen kun je mailen naar info@verenigingatc.com