NL Rotterdam
Lezing | 24 april 2013

2013-04-24/27 4 daagse reis naar Zuid-Duitsland

2013-04-24/27 4 daagse reis naar Zuid-Duitsland

Dag 1, woensdag 24 april 2013
We vertrekken vroeg in de ochtend, 06.30 uur, vanaf de parkeerplaats aan de PC Hooftstraat 20 in Ridderkerk richting Duitsland. Voordat we de grens passeren stoppen we eerst nog even voor het drinken van een kopje koffie of thee met een heerlijk stukje Limburgse vlaai. Aansluitend vervolgen we onze weg via Bonn langs
de Rijn naar Rudesheim. Hier maken we een stop in dit pittoreske wijnstadje en kunnen door ons verzorgde lunchpakketjes worden genuttigd. De bekendste straat die erg leuk om door te lopen is de ‘Drosselgasse’. Dit is een zeer smalle straat vol met wijngelegenheden. Ook kenmerkend voor deze streek zijn ‘Strausswirtschaften’ ofwel kleine wijnhuizen die alleen in een bepaalde periode gasten mogen verwelkomen en dit aangeven door een krans op de deur te hangen. Na dit bezoek rijden we door naar Bad Waldsee waar we de komende twee nachten in de omgeving verblijven. Alleen al de ligging van het in de Middeleeuwen gestichte stadje is prachtig. De historische stadskern met de idyllische hoekjes en steegjes ligt tussen twee romantische natuurmeren, het Schlossmeer en het Stadtmeer. We komen in de vroege avond aan bij Hotel Amerika waar de kamers worden verdeeld en we inchecken. Aansluitend genieten we in het hotel van een heerlijk diner.
Dag 2, donderdag 25 april 2013 Na het ontbijt rijden we naar Frederichshafen voor een bezoek aan het grootste luchtvaartmuseum van de wereld, het Zeppelin museum. In deze stad werden in 1900 de eerste Zeppelins getest. Het museum beschikt over ‘s werelds grootste collectie uit de geschiedenis van de luchtvaart. De hoofdattractie is een circa 40 meter lange reconstructie van een deel van de grootste zeppelin ooit gebouwd, de LZ 129 Hindenburg. Na dit bezoek lunchen we op eigen gelegenheid. Vervolgens rijden we door naar Meersburg aan de Bodensee. Vanuit Meersburg varen we met de pont in ongeveer 20 minuten naar het prachtige bloemeneiland Mainau. Op dit eilandje van 45 hectare is een unieke verscheidenheid aan bloemen, bomen en struiken te vinden. Het imposante barokke paleis schittert al van ver tussen de boomtoppen. Andere publiekstrekkers zijn de palmenkas met zijn verzameling van 1200 orchideeën of het grootste vlinderhuis van Duitsland, waarin 1000 exotische vlinders te bewonderen zijn. Uiteraard is er voldoende vrije tijd om op eigen gelegenheid het eiland te verkennen. Na dit bezoek rijden we voor diner en overnachting weer terug naar het hotel.
Dag 3, vrijdag 26 april 2013
Na het ontbijt in hotel checken we uit en rijden we naar de Hymer Camperfabriek in Bad Waldsee voor een boeiend bezoek aan deze fabriek. Om 9.00 uur krijgen we in 2 groepen een rondleiding onder leiding van een Duits sprekende gids.( Nederlands was niet mogelijk ) We breiden ons bezoek aan de Camperfabriek uit met een bezoek aan het Erwin Hymer Museum. In dit museum wordt rond 12.00 uur een 3-gangenlunch verzorgd. Daarna vertrekken we richting Heidelberg, waar we ongeveer 3,5 uur later aankomen bij het ISG Hotel Heidelberg. Heidelberg is een van de mooiste steden van Duitsland en ligt op de oevers van de rivier de Neckar. Diner en overnachting vinden plaats in het hotel.
Dag 4, zaterdag 27 april 2013
Na het ontbijt is het tijd om uit te checken en plaatsen we onze bagage in de touringcar. Vervolgens vertrekken we rond 8.00 uur richting Nederland. Na ongeveer 3 uur rijden maken we een uitgebreide stop in Cochem. Dit prachtige plaatsje aan de Moezel heeft veel moois te bieden. Iedereen luncht hier op eigen gelegenheid. Vervolgens brengen we een bezoek aan een wijnboerderij met wijnkelder, waarbij we natuurlijk alles te weten komen over de totstandkoming van de vele Moezel wijnen. De rondleiding wordt afgesloten met een heerlijke proeverij, waarbij u de Moezel wijnen zelf kan beoordelen. Vervolgens rijden we verder richting Nederland en komen we aan het einde van de middag/begin van de avond (ongeveer 18.00 uur) aan in Casteren, waar we het afscheidsdiner bij restaurant Kruidenlucht zullen gebruiken. Aansluitend rijden we door naar ons eindpunt van de reis, de afstapplaats in Ridderkerk. Na ongeveer anderhalf uur rijden komen we omstreeks 21.30 uur aan in Ridderkerk. Hier neemt iedereen afscheid van elkaar en keert op eigen gelegenheid huiswaarts. We kunnen dan hopelijk terugkijken op een prachtige 4-daagse reis naar Zuid-Duitsland!
Zoals u ziet beloofd het weer een bijzondere, gezellige, interessante en leerzame reis te worden met verschillende hoogtepunten daarin. Wij als bestuur verheugen ons er al op en we hopen dat u dat ook doet.

Foto’s van deze zeer mooie reis KLIK OP ONDERSTAANDE LINK

Klikhier

Met vriendelijke groet,

vice-voorzitter.atc-rotterdam
Web Site beheerder
Arie Monster

Kennismaken met regionale collega’s uit de branche?

Nog vragen?

Stel je vraag via het mailadres van jouw afdeling of laat je gegevens achter. Zij helpen je graag! Voor overige vragen kun je mailen naar info@verenigingatc.com