Bedrijfslidmaatschap
NL Rotterdam
Lezing | 13 november 2013

2013-11-13 Verslag excursie van Hool busfabriek en Abarth automuseum.

2013-11-13 van Hool bus en Abarth automuseum.

Op onze vertrektijd (8.45) was iedereen aanwezig en konden dus zonder vertraging vertrekken en dat gold tevens voor de route naar het Belgische Koninghooikt ( bij Lier ). We waren keurig op tijd ter plaatse en werden ontvangen met koffie en koek. Na de inleiding door een van de medewerkers kregen we via een film meer inzicht in het toch wel grote bedrijf en wat van Hool produceert want behalve bussen worden er ook commerciële voertuigen en aanhangers geproduceerd. Het is nog steeds een familiebedrijf en behalve de motoren, aandrijvingen en assen wordt verder alles nog in eigen huis geproduceerd! Hierna werden we in 2 groepen verdeeld en konden de productielijnen met eigen ogen aanschouwen. Hier geen lasrobots maar mensen die de carrosserie in elkaar lassen! De elektrische installatie, stoelen en het verdere interieur worden ter plaatse vervaardigd en dit gebeurt veelal door dames. De tijd heeft hier niet stil gestaan wat bleek uit een paar hybride bussen die in ontwikkeling zijn en in de dagelijkse praktijk beproefd worden.
Na de lunch op weg naar een ander deel van Lier voor het Abarth museum van rallyrijder Guy Moerenhout. We kregen een rondleiding door Guy zelf en dit was een belevenis op zichzelf. We liepen langs de diverse auto’s en kregen allerlei info over de gebruikte motoren en het aantal PK’s . Alles wat ook maar enigszins met Abarth of rallye te maken had was hier aanwezig. Allerlei auto’s met een Fiat connectie stonden hier op een rij zoals Moskovitch, Lada en Polski. Onvoorstelbaar wat hier stond en het meeste had wel gebruikssporen waardoor je ook rustig een motorkap kon openen zonder eruit gestuurd te worden! Zonder veel fileleed waren we rond 18.00 uur weer in Ridderkerk en konden terugkijken op een fijne dag!

Foto’s van deze excursie KLIK OP ONDERSTAANDE LINK.

Klik hier
.

Met vriendelijke groet,
vice-voorzitter.atc-rotterdam
Web Site beheerder
Arie Monster

Kennismaken met regionale collega’s uit de branche?

Bedankt
Bedankt voor uw aanmelding. Een bevestiging is verstuurd naar uw e-mailadres.

Nog vragen?

Stel je vraag via het mailadres van jouw afdeling of laat je gegevens achter. Zij helpen je graag! Voor overige vragen kun je mailen naar info@verenigingatc.com