NL Rotterdam
Lezing | 04 maart 2014

2014-03-04 Verslag infoavond John Deere

2014-03-04 Verslag infoavond John Deere

Deze avond stond min of meer in het teken van het platte land en de introducés waren daar dan ook dikwijls van afkomstig maar dat wil niet zeggen dat de niet agrariërs onder ons niet nieuwsgierig waren want dit bleek wel uit de 70 aanwezigen! Willem van der Zwaan hoofd verkoop bij John Deere vertelde eerst het nodige over de ontstaansgeschiedenis en zodoende hoorden we dat John Deere in 1837 als eerste een zelfreinigende ploeg had ontwikkeld en van het een kwam het ander zoals in 1918 het begin van de bouw van tractoren, in 1927 de eerste combines en in 1963 grasmaaiers. In 2000 werd de fabrikant van bosbouwmachines “Timberjack” ingelijfd . Inmiddels behoort John Deere tot een van de grootste fabrikanten van landbouwmachines en appendages. De firma is groter als Ferrari en Starbucks. Na de pauze kregen de aanwezigen zeer interessante informatie over de nieuwste 6R serie tractoren met als extra bijzonderheid dat deze zijn voorzien van een apart chassis waardoor de motor en de transmissie geen dragende functie meer hebben. Hierdoor ontstaat ook meer flexibiliteit in de keus van de motoren en aandrijvingen zoals de inbouw van DSG bakken. De laatste ontwikkelingen zijn het gebruik van GPS om het zaaien en oogsten zo efficient/economisch mogelijk te verrichten. Als dank voor deze infoavond overhandigde de voorzitter onze “motormonteur” aan Willem.
Deze avond bewees maar weer eens dat je de ATC ook hard nodig hebt voor info over apparatuur voor het verkrijgen van de grondstoffen voor ons dagelijks brood!
Voor foto’s van deze avond KLIK OP ONDERSTAANDE LINK
https://picasaweb.google.com/104501025267495048573/20140304JohnDeere?aut…

Met vriendelijke groet,
vice-voorzitter.atc-rotterdam
Web Site beheerder
Arie Monster

Kennismaken met regionale collega’s uit de branche?

Nog vragen?

Stel je vraag via het mailadres van jouw afdeling of laat je gegevens achter. Zij helpen je graag! Voor overige vragen kun je mailen naar info@verenigingatc.com