NL Rotterdam
Lezing | 17 juni 2015

2015-06-17 Tiengemeente

Verslag van de wandeling 17-06-2015 op het natuureiland Tiengemeten.
Tien uur in de morgen, een steeds groter wordende groep van ATCers al dan niet met partners, verzameld zich bij de vertrekplaats van de pont naar het eiland Tiengemeten.
Om elf uur werd het ruime sop gekozen om zodoende aan de andere kant van het Vuile Gat het eiland te bereiken.
Daar stond onze gids al op ons te wachten maar hij wist niet dat een ATCer niet kan functioneren als hij niet voldoende koffie heeft gehad s’morgens.
Daarvoor zijn we met zijn allen naar het restaurantje “pannenkoeken bij Héléne” getogen alwaar direct een vorm van paniek uitbrak omdat er niet was gereserveerd en het wel wat langer zou kunnen gaan duren. Dit viel achteraf best mee omdat de logistiek van het restaurant prima was geregeld en de koffie met de broodnodige appelpunten vlot konden worden geleverd.
Na de versnaperingen werd aan de wandeling onder leiding van de door Frans Verhoef geregelde gids, begonnen.
Onderweg werd regelmatig gestopt en gaf de gids uitleg over het eiland en de natuur. Ook beantwoorde hij de vele vragen.
Halverwege de wandeling zijn we gestopt voor de picknick. We hebben daar in het gras gezeten de meegebrachte boterhammen genuttigd wat heel gezellig was. Misschien nog leuker dan een lunch in een vier sterren restaurant! Gelukkig was het droog.
De familie Monster, die een groot deel van het jaar in Frankrijk woont en al een beetje Frans begint te worden, haalde tot onze verbazing een fles Rosé en glaasjes te voorschijn en picknickte op de wijze zoals ze doen in Frankrijk. Volgende keer moeten ze maar voor ons wat Franse kaas meebrengen!
Met de pont van kwart over vier zijn weer naar de vaste wal gevaren waar tijdens het afscheid steeds hoorbaar was, zoiets moeten we meer doen!
Al met al een heerlijke sportieve en gezonde dag voor herhaling vatbaar.
Ik wacht de suggesties af!
Frans namens de deelnemers bedankt voor het bekostigen van de gids.
Gerrit Konijnendijk.
Foto’s van deze dag klik op onderstaande link,
https://picasaweb.google.com/104501025267495048573/20150617Tiengemeente?…
Met vriendelijke groet,
vice-voorzitter.atc-rotterdam
Web Site beheerder
Arie Monster

2015-06-17 Tiengemeente

Kennismaken met regionale collega’s uit de branche?

Nog vragen?

Stel je vraag via het mailadres van jouw afdeling of laat je gegevens achter. Zij helpen je graag! Voor overige vragen kun je mailen naar info@verenigingatc.com