Bedrijfslidmaatschap
NL Deventer-Zutphen
Lezing | 11 oktober 2016

2016 – 1 1oktober ” SKF voor als het op rolletjes moet lopen”

Rudolph Amsing van SKF heeft ons op 11 oktober een inkijkje geven achter de schermen bij SKF, de grote speler in lagerland
Als we praten over brandstof besparingen is dat niet alleen gewichtsreductie en stroomlijn, maar zeker ook het verminderen van wrijvingsverliezen zowel in als rondom de motor en de aandrijving. Juist als het gaat om het verminderen van wrijvingsverliezen staat SKF haar mannetje.
Naast het kiezen van het juiste soort lager, bijvoorbeeld rollen versus naald of versus kogels of versus glijlagers, zijn nu rollen of naald lagers al mogelijk in toepassingen waar eerder alleen glijlagers toepasbaar waren vanwege de hoge vlaktedrukken.
Nieuwe materialen o.a. keramiek en ook nieuwe smeermiddelen, geven lager fabrikanten als SKF nieuwe mogelijkheden tot gewichtsreductie en/of betere lager eigenschappen. Bovendien neemt SKF ook haar ervaringen mee uit andere delen van de industrie.
Bij CO2 reductie telt elke gram en elke Watt die je niet nodig hebt door het lichter draaien van de delen. SKF producten vinden we in alle gebieden van de modulaire autobouw, in en rondom de verbrandingsmotor, of elektromotor, via de lagering van stoeldelen tot en met de lagers van de ophanging en de wiellagers.
En elke ontwikkelingsslag weer wordt samen met de fabrikant van de auto gekeken of de bestaande of herziene producten voldoen, of dat er speciaal moet worden ontwikkeld om de toepassing mogelijk te maken. Elke toepassing vereist een aangepast ontwerp, aangepaste materialen en aangepaste smering.

Het was weer een innoverende en leerzame avond en willen Rudoph Amsing dan ook hartelijk bedanken namens ATC Deventer-Zutphen voor zijn presentatie.

Henk Deunk

klik hier voor de fotoserie

SKF voor als het op rolletjes moet lopen

Kennismaken met regionale collega’s uit de branche?

Bedankt
Bedankt voor uw aanmelding. Een bevestiging is verstuurd naar uw e-mailadres.

Nog vragen?

Stel je vraag via het mailadres van jouw afdeling of laat je gegevens achter. Zij helpen je graag! Voor overige vragen kun je mailen naar info@verenigingatc.com