NL Rotterdam
Lezing | 05 november 2016

2016-11-05 Ten Kate Racing

Zaterdag 5 november 2016: Ten Kate Racing
We hebben voor deze dag een bedrijfsbezoek gepland en wat voor een bedrijf!
We gaan naar Nieuwleusen bij Zwolle waar Ten Kate racing is gevestigd
Ten Kate Racing is een Nederlands motorsportteam, dat in 1995 is opgericht als team dat actief was in de Nederlandse wegracerij. Tegenwoordig is het team actief in het WK Superbike en WK Supersport. In de Supersport heeft het team tussen 2002 en 2014 9 titels veroverd. Het team komt uit met Honda-motoren. In 1995 begon het team met de wegracerij in Nederland. Het team, dat onder leiding staat van Ronald ten Kate, groeide en is nu actief in het World Superbike kampioenschap. In 2001 stapte ten Kate voor het eerst voor een volledig seizoen in een wereldkampioenschap, het WK Supersport. In 2002 pakte Fabien Foret de eerste titel voor het team. Vervolgens bleef het team de Supersport klasse domineren; in de jaren 2002 tot en met 2008 en in 2010 won het team het kampioenschap. In 2004 ging het team naast de Supersport klasse ook rijden in de World Superbikes. Chris Vermeulen maakte samen met het team de overstap en finishte op een knappe vierde plaats in het kampioenschap. Vermeulen maakte later de overstap naar de MotoGP. Het team bleef tot 2007 steken met enkele overwinningen, echter wist James Toseland dat jaar het eerste, en tot op heden enige kampioenschap voor het team in de wacht te slepen. Het team blijft meestrijden om overwinningen in de World Superbikes en Supersport. De talenten van het team kunnen vanuit de Supersport doorgroeien naar de Superbikes, en eventueel naar de MotoGP.
Om te zien en te horen wat er allemaal komt kijken om een motorfiets zo snel te krijgen dat hij mee kan strijden in een kampioenschap krijgen wij als ATC de kans hiervoor. Rutger Belt van Ten Kate Racing zal ons de ins en outs vertellen over de afstelling van de motorfiets waarbij de wegligging een heel belangrijke rol speelt.
We krijgen o.a. een presentatie over de opbouw van veringcomponenten zoals schokdempers, voorvorken enz. deze componenten bepalen de grip, stuurgedrag en comfort van de motor.
We worden verdeeld in twee groepen, als de ene groep de presentatie volgt krijgt de andere groep een rondleiding.
U ziet het zal een interessante en leerzame excursie worden voor elke techneut dus niet alleen voor de motoren liefhebbers waaronder veel dames.
Foto’s van deze excursie klik op onderstaande link
https://goo.gl/photos/ELCF18t525rHCmxL9

2016-11-05 Ten Kate Racing

Kennismaken met regionale collega’s uit de branche?

Nog vragen?

Stel je vraag via het mailadres van jouw afdeling of laat je gegevens achter. Zij helpen je graag! Voor overige vragen kun je mailen naar info@verenigingatc.com