NL Deventer-Zutphen
Lezing | 14 november 2019

14 november 2019 – Megalezing van het Dakar Rally Team de Rooij

Hierbij het Verslag mega lezing van het Dakar Rally Team de Rooij op 14 november in Apeldoorn
Deze mega lezing was georganiseerd door de afdelingen Apeldoorn, Arnhem-Nijmegen, Deventer-Zutphen, ’t Sticht en Twente.
Henk van Leuven, Team manager van het De Rooij rally team, doet verslag van deze Dakar rally en geeft ons inzicht geven in de technische (en fysieke) voorbereidingen aan de vier Iveco Powerstar trucks en de teamleden.
Begin januari 2019 wierp tweevoudig Dakar Rally winnaar Gerard de Rooij zich met vier teams in de strijd voor het felbegeerde kampioenschap. De Dakar rally 2019 ging op 6 januari van start in Peru en vergt het uiterste van mens en machine. De rally ging dwars door Peru en was volledig off-road en eindigde na 10 zware etappes op 17 januari. Met elke dag wel een nieuw avontuur!
Uiteraard gaan er veel voorbereidingen (lichamelijk én technisch) aan de rally vooraf en ook tijdens de rally wordt er veel aan de trucks gesleuteld.
We mogen meekijken naar de vele vindingen, c.q. verbeteringen, die het team eigenhandig heeft aangebracht en nu ook weer aanbrengt aan hun rallytrucks. De voorbereidingen voor de rally in 2020 zijn nu in volle gang. Eind november worden al weer vier rallyvoertuigen naar Saoedie-Arabië verscheept om deel te nemen aan de rally in 2020.
Op deze avond waar 180 ATC leden aanwezig waren maakten we ook kennis met ultieme (race)trucktechniek, waaraan eisen worden gesteld die een normale truck ver te boven gaan.
Om alles te kunnen demonstreren stond op de lezinglocatie in een van de praktijklokalen bovendien een rallytruck opgesteld!
een superavond zie de fotoserie
.

Megalezing van het Dakar Rally Team de Rooij

Kennismaken met regionale collega’s uit de branche?

Nog vragen?

Stel je vraag via het mailadres van jouw afdeling of laat je gegevens achter. Zij helpen je graag! Voor overige vragen kun je mailen naar info@verenigingatc.com