NL Arnhem-Nijmegen
Lezing | 01 januari 2021

4 januari 2017 Infoavond Philips Lumined door Thomas Draisma en Nieuwjaarsborrel in het Wapen van Elst

https://goo.gl/photos/jtb6sLtcbb7vMsLb8
Thomas Draisma van Philips Lumined begint de infoavond met uitleg over de nieuwe naam. In 2015 werd de Led verlichtingstak van Philips verkocht aan de Chinees Amerikaanse investeringsmaatschappij Go Scale Capital, en dit is een consortium van investeerders.
Lumined en Automotive lighting maken losse led-onderdelen voor ondermeer de autoindustrie. Naast de H4 en H7 voor de goedkopere klasse fabriceert met ook
Xenon en Led ‘s die interessant zijn voor het duurdere segment. Led ‘s gebruiken op zichzelf weinig stroom, maar voor koeling is wel wat extra nodig.
Ter sprake kwam ook het verkeerde gebruik van groot licht en mistachterlichten. Volgens Thomas Draisma zit dit tussen de oren.
Tevens ging hij in op de xenon retrosets, die vaak slecht van kwaliteit zijn en geïmiteerd worden. Lumined koplampen hebben bij fabricage slechts een foutpercen-
tage van 5 op de 1 miljoen en hebben alle een unieke code. Lumined koplampen worden verkocht onder de naam extremevision en bluevision. Af fabriek zijn 2 op de 3 koplampen van Philips Lumined. De Lumined fabriek staat trouwens vlak over de grens in Nordrhein Westfalen, te weten in Aachen.
Rob van Leur was aanwezig met enkele medestudenten voor een schoolproject. Op deze infoavond in nieuwjaarsbijeenkomst waren in totaal zo’n 32 personen aanwezig.

4 januari 2017 Infoavond Philips Lumined door Thomas Draisma en Nieuwjaarsborrel in het Wapen van Elst

Kennismaken met regionale collega’s uit de branche?

Nog vragen?

Stel je vraag via het mailadres van jouw afdeling of laat je gegevens achter. Zij helpen je graag! Voor overige vragen kun je mailen naar info@verenigingatc.com