Bedrijfslidmaatschap
NL Deventer-Zutphen
Bedrijfsbezoek | 09 januari 2018

9 januari 2018 – Huiskamp Carrosseriefabriek – Winterswijk

Lezing 9 januari bij Huiskamp Carrosseriefabriek in Winterswijk

Dinsdag 9 januari 2018 zijn we te gast geweest bij Huiskamp Carrosseriefabriek in Winterswijk.
Bij Huiskamp bouwen ze bestaande automodellen om naar rouwauto’s en rouwtransportauto’s.
Hans Legters heeft ons eerst het ontstaan van Huiskamp verteld. In 1913 startte de heer G.B. Huiskamp zijn wagen- en rijtuigmakerij. Het Winterswijkse bedrijf bouwde verschillende soorten koetsen, van chique rijtuigjes voor de elite, tot de koets voor het lokale bakkertje. Een bedrijf in Zelhem gaf Huiskamp destijds de opdracht voor de bouw van een staatsie-rouwkoets. Deze koets werd in de uitvaartbranche zó goed ontvangen, dat Huiskamp meerdere opdrachten voor rouwkoetsen kreeg en zich vanaf dat moment is gaan specialiseren in het maken van rouwvervoermiddelen.
Hans Legters heeft ons vervolgens rondgeleid in een modern geoutilleerde fabriek waar tegenwoordig circa 30 ervaren vakmensen en een aantal enthousiaste leerlingen werkzaam zijn. De gespecialiseerde ontwerpers, plaatwerkers, bankwerkers, stoffeerders, autospuiters en monteurs bieden een hoogwaardig totaalpakket op het gebied van rouwvervoer. Het team houdt zich dagelijkse bezig met de bouw, renovatie, optimalisatie, reparatie, import en het onderhoud van uitvaartvervoermiddelen. Na de rondleiding werden we nog getrakteerd op een hapje en een drankje, wat de avond helemaal compleet maakte.
Het was weer een geslaagde avond en bedanken Hans en Willie Legters dan ook voor de geweldige uiteenzetting.

Henk Deunk

fotoreportage Huiskamp

Huiskamp Carrosseriefabriek - Winterswijk

Kennismaken met regionale collega’s uit de branche?

Bedankt
Bedankt voor uw aanmelding. Een bevestiging is verstuurd naar uw e-mailadres.

Nog vragen?

Stel je vraag via het mailadres van jouw afdeling of laat je gegevens achter. Zij helpen je graag! Voor overige vragen kun je mailen naar info@verenigingatc.com