NL Twente
Lezing | 10 oktober 2023

10 oktober ANWB presentatie waterstof (ROC Twente)

De wijze van voortbeweging is een continu punt van discussie waarin men de voor- en nadelen voor onze omgeving afweegt. Maar wat is technisch gezien haalbaar?

De distributiecapaciteit van het elektriciteitsnetwerk en de beschikbaarheid van grondstoffen zijn bepalend zijn voor het succes van Zero-Emission rijden. Een bijzondere vorm, die minder afhankelijk is van deze omgevingsfactoren, is de opwekking van de elektriciteit door de auto zelf, met behulp van waterstof.

Deze avond presenteert Adriaan van Broekhoven ons niet alleen hoe dit in zijn werk gaat, maar ook de ervaring van het rijden met zo’n auto. Adriaan is docent bij de ANWB en heeft de proef met waterstof aangedreven auto’s voor de Wegenwacht nauwlettend gevolgd. Er liep o.a. een proef met een Hyundai IX 35 FCEV, eerder werd al ervaring opgedaan met een Renault Kangoo ZE waar een Symbio brandstofcel aan toegevoegd was. De proef is verder uitgebreid met nog 2 FCEV auto’s.

Op deze avond zal ook een ID4 Wegenwachtauto aanwezig zijn, zodat u alle technische componenten van dichtbij kunt bekijken, terwijl Adriaan u hierover uitleg geeft. Voor u, als autotechnicus, is dit een unieke gelegenheid om met de werking en benodigde techniek kennis te maken, en u bent ook in de gelegenheid om uw vragen te stellen aan een onafhankelijke specialist.

We zien u graag tijdens deze technische bijeenkomst!

LET OP:  in AMT werd foutief het Anker/Anno 1987 als lokatie vermeld, deze lokatie is NIET CORRECT, de lezing wordt gehouden bij ROC Twente!!!

Fantastische avond met de ANWB bij de ROC

Kennismaken met regionale collega’s uit de branche?

Bedankt
Bedankt voor uw aanmelding. Een bevestiging is verstuurd naar uw e-mailadres.

Nog vragen?

Stel je vraag via het mailadres van jouw afdeling of laat je gegevens achter. Zij helpen je graag! Voor overige vragen kun je mailen naar info@verenigingatc.com