NL Deventer-Zutphen
Lezing | 09 april 2019

ATC Lezing 9 april 2019 door Jan van Wijk over de CVT

CVT- Bosch transmission Technology is het bedrijf waar Jan van Wijk vanaf 20087 actief is en als Senior Manager mede verantwoordelijk is voor de Continue Variabele Transmissie ontwikkeling.

Jan zet uiteen wat Bosch heeft toegevoegd en gewijzigd aan de Variomatic welke oorsponkelijk door de gebroeders van Doorne is ontwikkeld.
In 1972 werd door de broers het nieuwe bedrijf VDT opgericht en werd een oplossing bedacht om meer koppel over te brengen. Er werd omgeschakeld naar een stalen duwband om dit te bereiken.
Iedereen weet vermoedelijk wel dat de oorspronkelijke variomatic met riemen werkte en daardoor beperkt was in de vermogensafgifte.
Nadat de CVT verder werd doorontwikkeld en er een stalen duwband werd toegepast, gingen de ontwikkelingen snel. In 1987 kon men weer een stap maken in het koppel en in 1992 werd VDT overgenomen door BOSCH. De CVT werd een steeds meer gewilde transmissie en met productieplaatsen in China en Vietnam werd in 2007 de 10 miljoenste CVT geproduceerd!

Hoe de steeds maar weer kleine verbeteringen het ontwerp konden verbeteren, is een dankbaar onderwerp voor Jan van Wijk. Jan nogmaals bedankt voor de geweldige lezing!

klik hier voor de foto’s van deze avond

ATC Lezing 9 april 2019

Kennismaken met regionale collega’s uit de branche?

Nog vragen?

Stel je vraag via het mailadres van jouw afdeling of laat je gegevens achter. Zij helpen je graag! Voor overige vragen kun je mailen naar info@verenigingatc.com