historie livestreams
Livestream | 16 mei 2024

LIVESTREAM: Auto hacken, hoe eenvoudig is dat?


In een tijd waarin auto’s steeds vaker permanent verbonden zijn met het internet, zien we een opvallende verschuiving. Hackers richten zich niet langer aléén op kleine, experimentele pogingen, maar zijn overgegaan op grootschalige aanvallen.

Jan-Willem van der Linden is de BOVAG deskundige op het gebied van voertuigdata en digitalisatie. Op 16 mei aanstaande legt hij ons in een livestream uit op welke wijzen een moderne auto gehackt kan worden. Hij gaat in op 3 vormen van hacken:

  • hacken, met als doel de auto stelen
  • hacken, met als doel de auto wat anders te laten doen dan verwacht (sabotage)
  • hacken, met als doel de autodata te gebruiken

Jan-Willem is zeer bekend met het SERMI-certificaat, dat per 1 april 2024 verplicht is om te mogen werken aan alle componenten die verband houden met voertuigbeveiliging. De noodzaak daarvan wordt tijdens deze livestream snel duidelijk, zeker als je beseft op welke manieren in een moderne auto kan worden ingebroken.

Gratis aanmelden

 

Hackers aan het stuur: een toenemende bedreiging

Het aantal cyberincidenten met een ‘grote’ of ‘enorme’ impact is aanzienlijk toegenomen, met een alarmerende helft van alle gevallen. Wat nog verontrustender is, is dat deze aanvallen vaak op afstand plaatsvinden, waarbij tweederde van de gevallen het werk van kwaadwillende hackers betreft.

Risico’s in overvloed: de omvang van de dreiging

De omvang van deze aanvallen is verontrustend: tweederde van de incidenten heeft het potentieel om duizenden tot zelfs miljoenen voertuigen te treffen. In bijna vier op de tien gevallen zou de impact wereldwijd voelbaar zijn. Deze nieuwe realiteit biedt hackers de mogelijkheid om met minimale middelen maximale schade aan te richten.

Incidenten wereldwijd: een kijkje achter de schermen.

Hackers laten hun oog niet alleen vallen op autofabrikanten, maar ook op toeleveranciers en zelfs het bredere ecosysteem rondom auto’s. Dit geeft de veelzijdigheid van de dreiging aan waarmee de auto-industrie wordt geconfronteerd.
Wat zijn de oplossingen die men voor ogen heeft?

De kosten van hacken: een dure les

De financiële gevolgen van een geslaagde hack zijn verstrekkend. Naast de kosten voor het opsporen en dichten van kwetsbaarheden, lopen autofabrikanten het risico op aanzienlijke schadeclaims, boetes en reputatieschade.
Het is een wake-up call voor de gehele industrie.

Is je belangstelling gewekt ?

Wees er dan op 16 mei bij.  Start livestream: 19.30 uur

Meld je aan via deze link! Je ontvangt dan de deelnemerslink in je mailbox.

Historie alleen zichtbaar voor leden.

Login om de historie te bekijken.

Inloggen

Kennismaken met regionale collega’s uit de branche?

Bedankt
Bedankt voor uw aanmelding. Een bevestiging is verstuurd naar uw e-mailadres.

Nog vragen?

Stel je vraag via het mailadres van jouw afdeling of laat je gegevens achter. Zij helpen je graag! Voor overige vragen kun je mailen naar info@verenigingatc.com