Bedrijfslidmaatschap
NL Twente
Lezing | 12 december 2017

BEARLOCK, Gear blokkade 12-12-2017

BEARLOCK, DE MECHANISCHE OPLOSSING TEGEN AUTO-DIEFSTAL.

DINSDAG 12 DECEMBER waren FRANKLIN & NIELS VAN OS te gast in de Marke te wierden om hun verhaal te doen over de BEARLOCK producten.
Onze moderne keyless entry voertuigen zijn juist die voertuigen die het gemakkelijkst te stelen zijn. Nadat de eigenaar zijn / haar voertuig nadert “ herkent “ het voertuig deze, zet de portieren van het slot af, kan zelfs het portier, indien mogelijk vast openen om het betreden van het voertuig te vergemakkelijken. Nadat plaats genomen is kan men middels een drukknop het voertuig starten en wegrijden. Praktijk laat echter uitwijzen dat de signalen gemakkelijk te onderscheppen zijn of te kopiëren. De heren van Os laten ons middels filmpjes zien hoe de meest geavanceerde voertuigen binnen 20 seconden weg te halen zijn. Zelfs ’s nachts loopt men met een scanner langs huizen, vaak liggen de autosleutels in de gang of in een jaszak in de gang, vang het sleutel signaal op, men kijkt nu welk voertuig hierop reageert, stapt in er rijdt weg. Hoe is dat nu mogelijk bij al deze top merken. Nou deze topmerken ontwikkelen de keyless entry niet en maken er slechts gebruik van in de hele wereld zijn slechts twee fabrikanten die dit ontwerpen en produceren en deze worden nu “benaderd” door de crimineel. Elk modern voertuig heet zo ongeveer “ 6 lekken “ waardoor men het voertuig kan saboteren.
Na alle elektronica is er slechts een type blokkering die hier resistent voor is, namelijk de mechanische. BEARLOCK.
De heer van Os kwam in contact met het fenomeen BEARLOCK toen hij bij een bekende van hem zag dat deze telkens een handeling verrichte bij het verlaten van zijn voertuig. Dit wekte dusdanig zijn interesse dat zij sinds 2002 exclusief importeur zijn van BEARLOCK. Niet enkel importeur maar wanneer zich een nieuw model voordoet en men wil hier een BEARLOCK voor hebben, zij met dit voertuig naar de fabrikant gaan en er wat voor gaan ontwerpen en produceren.
Wat is nu BEARLOCK, dit is een mechanische slotsysteem dat door middel van een pen of klauw de versnellingspook of stuuras blokkeert. Je kan nu wel middels jouw scanners het voertuig betreden, maar niet weg rijden doordat de stuuras of de versnellingspook geblokkeerd blijft. Middels filmmateriaal laat dhr. Van Os ons zien hoe diefstal van dit type voertuigen verijdelt werd. Het BEARLOCK systeem wordt met 3 gecertificeerde sleutels geleverd, de gebruikte materialen zijn van een specifiek gehard staal gemaakt, de cilindersloten zijn op radomise plaatsen voorzien van extra gehaard materiaal zodat bij het uitboren ervan, de boor afbreekt. Ook zijn de cilindersloten “bumperkey proof “.
Wat in het najaar van 2003 begon met het beveiligen van een VW Californian, toentertijd een gewild steel object is nu uitgegroeid naar een oplage van 3000 modellen. Eigenlijk eerst begonnen voor kampeerauto’s nu ook personen en bedrijfswagens. Uitbreiding mogelijk naar motorkap en laadruimte beveiliging. Doordat BEARLOCK respect toont voor het voertuig zal het nooit iets aan het voertuig wijzigen, het voegt slechts iets toe.
BEARLOCK heeft een samenwerkingsverband met oa PON. AVC, VBV en SCM. Vooral het laatste is interessant voor ZZP’ers of voertuigen die werkmateriaal in zich hebben en zelfs exclusieve voertuigen. Waarom ? Op een akoestisch geluid van een alarminstallatie wordt toch niet gereageerd, men rijdt ermee weg of plundert de auto. Een gecertificeerde alarminstallatie moet ieder 3 jaar gekeurd worden wil het voor de verzekeringsmaatschappij nog enige geldigheid hebben. BEARLOCK geeft 10 jaar garantie op haar systeem en is door de SCM gevrijwaard van herkeuringen. Als voorbeeld geven we een ZZP ér die zijn viertuig heeft voorzien van een BEARLOCK schakelpook of stuuras beveiliging i.c.m. een laadruimte beveiliging. Deze persoon mag nu gebruik maken van de 28% aftrek mogelijkheid en zijn verzekeringspremie kan ook nogeens omlaag.
Deze avond werd veel beeldmateriaal getoond dat ondanks de geavanceerde elektronica hoe gemakkelijk een voertuig ontvreemd of leeg geplunderd werd en dat “eenvoudige “ mechanica dit alles tegengaat.

BEARLOCK 2017

Kennismaken met regionale collega’s uit de branche?

Bedankt
Bedankt voor uw aanmelding. Een bevestiging is verstuurd naar uw e-mailadres.

Nog vragen?

Stel je vraag via het mailadres van jouw afdeling of laat je gegevens achter. Zij helpen je graag! Voor overige vragen kun je mailen naar info@verenigingatc.com