NL Twente
Bedrijfsbezoek | 14 maart 2023

Bedrijfsbezoek Jansen Carrosseriebouw in Wesepe

In 1937 startte Reint Jansen met het bouwen van houten wagens. Sindsdien heeft carrosseriebouw een behoorlijke vlucht genomen, via het ontwerpen en bouwen van vrachtwagencabines, verhuiswagens, veewagens, open laadbakken, enz.

In 1964 kwam zoon Gerrit in het bedrijf, en begon met polyester buggy’s op een VW chassis, vervolgens kwamen daar de meest uiteenlopende carrosserieën bij tot en met autotransporters voor 1, 2 of 4 auto’s. Er werd af en toe wel eens een oldtimer gerestaureerd, maar meestal werkten ze aan vrachtwagens, vandaar de grote hal en de Extra Large spuitcabine.

In 2000 kwam kleinzoon Bas in de zaak, waarna men zich steeds meer op klassiekers ging richten. Inmiddels werkt een team van 6 man aan de meest uiteenlopende auto’s, van Lelijke Eend tot Rolls Royce. Maar men blijft ook echt carrosserie-bouwer, zo worden ook eigen producten als de CarVan, de TrailAway en de ‘boattail’ carrosserieën’ voor vooroorlogse sportwagens gemaakt.

Bij alles wat Jansen doet wil men zich onderscheiden, door hart voor het vak en voor klanten, een goede prijs/kwaliteit-verhouding en een verbod op de woorden ‘kan niet’.

Dat zullen ze graag tijdens ons bezoek laten zien en uitleggen.

U rijdt naar Wesepe met eigen vervoer.

Kennismaken met regionale collega’s uit de branche?

Bedankt
Bedankt voor uw aanmelding. Een bevestiging is verstuurd naar uw e-mailadres.

Nog vragen?

Stel je vraag via het mailadres van jouw afdeling of laat je gegevens achter. Zij helpen je graag! Voor overige vragen kun je mailen naar info@verenigingatc.com