NL Twente
Bedrijfsbezoek | 12 december 2016

Avondexcursie 2016: Bedrijfsbezoek “ZOMER GROEP” 12/12/2016

Maandag 12 december 2016 is de dag voor onze avond excursie, we gaan op bezoek bij de ZOMER GROEP met meer dan 50 jaar vakkennis. De voornaamste werkzaamheden zijn het reviseren van alle merken benzine-, diesel- en gasmotoren voor personenauto’s, bedrijfsvoertuigen, plezier- en lichte bedrijfsvaart en industriële doeleinden. Daarnaast houdt het bedrijf zich ook bezig met Motoren techniek, Race engines en Motorsport. Voor deze tak heeft men zelfs een speciale test- en ontwikkelingsruimtes gerealiseerd.
Ondanks de grote opkomst verliep alles voorspoedig, ontvangst met koffie en cake, dan met z’n allen richting werkplaats waar de geschiedenis en de werkzaamheden van het bedrijf werden gepresenteerd. De grote groep werd gesplitst in kleinere groepen waardoor de mogelijkheid ontstond om extra aandacht en demo’s te geven.
Door de werkplaats lopend kregen wij de volgende demonstraties zoals het reviseren van krukassen (richten, slijpen, polijsten, balanceren), motorblokken en cilinders boren en honen naar de nieuwe overmaat indien mogelijk. Veel moderne motoren laten dat niet meer toe, aldus onze begeleider; “voor ons is dit geen probleem dan maken we toch nieuwe cilinders.” Duidelijk is gebleken dat de personen die hier werken of willen werken zeer creatief in de ruimste zin van het woord moeten zijn. Het laten zien wie en welk de probleem motoren waren voor zowel de personenwagen als ook de motorfiets sector en de oplossing die men daarvoor gecreëerd heeft. Soms levert een auto fabrikant geen onderdeel van een motor voor ons een uitdaging het desondanks op te zoeken, zoals te zien is in ons uitgebreid magazijn waar delen liggen welke zelfs niet door importeur noch dealer leverbaar zijn.
Ook kregen wij toegang tot de afdeling race met daar aan gekoppeld de afdeling engineering. Daar zagen we de toepassing van delen speciaal gemaakt voor race en rally doeleinden en werd ons tevens verteld waarom die toepassing / verandering noodzakelijk is. Voertuig specifiek samengestelde kabelbomen en het programmeren van hun ECU bleef ons niet gespaard. Alles staat en valt natuurlijk met de juiste ademhaling van de motor, wij zien hoe de flow getest wordt, natuurlijk mag het testen op de vermogensbank niet ontbreken.
Zo’n excursie is niet beschrijven in een verslag, dit moet je beleven.
Fa. Zomer, bedank dat wij dit hebben mogen beleven!
Er zijn deze avond veel foto´s gemaakt, welke u HIER kunt bekijken.

BEDRIJFSBEZOEK "ZOMER GROEP" 12/12/2016

Kennismaken met regionale collega’s uit de branche?

Nog vragen?

Stel je vraag via het mailadres van jouw afdeling of laat je gegevens achter. Zij helpen je graag! Voor overige vragen kun je mailen naar info@verenigingatc.com