NL Rotterdam
Excursie | 09 mei 2023 t/m 13 mei 2023

Bezoek aan “The Green Village”

Medio mei 2023 zal ATC Rotterdam een bezoek gaan brengen aan dit zeer bijzondere “dorp”.
De exacte datum volgt nog.

 

DIT IS DÉ PLEK, HIER GEBEURT HET

Op de campus van de TU Delft is een nieuw laboratorium verrezen dat uniek is in Europa: The Green Village. Het is een levend laboratorium, en in tegenstelling tot andere ‘living labs’ is het geen zaaltje op de vijfde verdieping van een kantoorpand, maar een experimentele mini-wijk waar mensen echt wonen en werken. Er rijden auto’s rond, al dan niet autonoom. En zelfs de lantaarnpalen spelen een actieve rol in het onderzoek. “Ons doel is om partijen bijeen te brengen die onderzoek willen doen naar een duurzame toekomst”, zegt René Tamboer, manager Partners & Financiering van The Green Village.

“Een innovatie komt namelijk nooit alleen, zeker niet als het wat complexer wordt.” Neem elektriciteit: die kan op allerlei manieren worden opgewekt en opgeslagen, op individueel en wijkniveau. Hoe zorg je dat je die middelen zo efficiënt mogelijk gebruikt? Tamboer geeft een voorbeeld: “Energie die ik met de zonnepanelen op mijn dak opwek en opsla in de accu van mijn auto, zou ik met een blockchaintransactie kunnen verkopen aan mijn buurman die zijn wasmachine op ‘mijn’ groene stroom laat draaien.”

Medio mei 2023 zal ATC Rotterdam een bezoek gaan brengen aan dit zeer bijzondere “dorp”.
De exacte datum volgt nog.

 

Kennismaken met regionale collega’s uit de branche?

Nog vragen?

Stel je vraag via het mailadres van jouw afdeling of laat je gegevens achter. Zij helpen je graag! Voor overige vragen kun je mailen naar info@verenigingatc.com