Bedrijfslidmaatschap
BE Antwerpen
Lezing | 22 februari 2019

CNG in Belgie populairder dan ooit als Dieselvervanger

Belgische klanten kiezen steeds vaker voor een auto op aardgas. Dat blijkt uit cijfers van Iveco, Opel, Fiat, SsangYong en D’Ieteren, de Belgische importeur en distributeur van modellen van de Volkswagen-groep. In de eerste tweeënhalve maand van 2018 zijn er bij onze zuiderburen evenveel CNG-auto’s verkocht als in heel 2017 bij elkaar.
Bovenstaande merken verkochten in de eerste tien weken van 2018 in totaal 2749 auto’s die met CNG (compressed natural gas) uit de voeten kunnen. Vorig jaar waren dat er in een heel jaar 2487. Volgens de federale overheidsdienst in België bedroeg het aantal CNG-modellen oktober vorig jaar 8183. Het aantal elektrische auto’s kwam destijds uit op 10.428.
Op dit moment zijn er in België 92 stations waar aardgas getankt kan worden. De meeste van deze locaties staan overigens in Vlaanderen. In de provincies Luik en Luxemburg kunnen bestuurders van een CNG-auto op dit moment nog niet tanken. Het merendeel van de Belgische CNG-stations (55) wordt geëxploiteerd door Dats24, een bedrijf uit de Colruyt-groep.
Beperkt aantal
Op basis van de cijfers over 2017 blijkt dat het aantal nieuwe auto’s op CNG in Nederland nog niet enorm in de lift zit. Het aantal auto’s op aardgas leefde in 2014 even op naar 0,8 procent van de totale verkoop, vooral dankzij modellen als de Audi A3 g-tron. Afgelopen drie jaar zakte dit terug naar zo’n 0,2 tot 0,3 procent. “Ondanks dat er inmiddels heel wat CNG-locaties zijn bijgekomen, blijft het aantal auto’s dat rijdt op aardgas of groen gas gering”, zei Peter Waterham van adviesbureau Tankstation Advies daarover eerder naar aanleiding van een analyse van brancheorganisatie Bovag.
Afgelopen jaren timmerden een aantal partijen – wat betreft exploitatie van CNG-stations – aardig aan de weg. Waterham: “Maar dat er een goed netwerk aan tanklocaties is, wil niet per se zeggen dat het daardoor ook druk is aan de CNG-pomp. De groeicurve lijkt er op dit moment wel een beetje uit te zijn.”
https://www.tankpro.nl/brandstof/2018/03/30/forse-toename-verkoop-cng-au…

CNG populairder dan ooit als Dieselvervanger

Kennismaken met regionale collega’s uit de branche?

Bedankt
Bedankt voor uw aanmelding. Een bevestiging is verstuurd naar uw e-mailadres.

Nog vragen?

Stel je vraag via het mailadres van jouw afdeling of laat je gegevens achter. Zij helpen je graag! Voor overige vragen kun je mailen naar info@verenigingatc.com