NL Rotterdam
07 juni 2023

Dagreis Borculo met een bezoek aan o.a. het brandweermuseum

       

 

Na de geslaagde dagreis naar Texel vorig jaar, heeft het “Reisbureau Konijnendijk” een nieuwe dagreis voor u samengesteld.

Op het programma staat een bezoek aan het historische stadje Borculo. Gelegen aan de rivier de Berkel, ligt het Achterhoekse stadje Borculo, wat een bezoek zeker waard is. Struinend door de pittoreske straatjes kom je langs bijzondere plekjes, zoals de watermolen “De Stenen tafel”, die nog steeds draait en het water loost in de Berkel. Tijdens de stadswandeling kunt u onder meer een bezoek brengen aan de kristallen en historische fossielen in het Kristalmuseum. Ook kunt u meer leren over geschiedenis van de brandbestrijding in het Brandweermuseum, wat die dag ook op ons programma staat. Ze hebben daar ook een iconische Rotterdamse brandweerwagen staan; een Ahrens Fox uit 1928, één uit een serie van 6 exemplaren, waarvan er nog 5 bestaan!

In het museum is ook een kleine expositie over de stormramp van 1925 welke een groot deel van Borculo heeft verwoest.

   ►   N.B. inschrijven uiterlijk vóór 20 mei a.s. via; gerritkonijnendijk@gmail.com.  

Programma;

Om 08.30 u. vertrek uit Ridderkerk en in Borculo de gebruikelijke koffie mèt. Bezoek aan het Brandweermuseum met mogelijkheid tot meerijden met historische brandweerwagens. Na de rondleiding lunch, daarna vrij rondkijken in Borculo. Diner op de terugweg, met een rondje spraakwater van de penningmeester.

Dit alles inclusief voor de prijs van € 89,50 p.p. Te voldoen aan de penningmeester; ATC-Rotterdam, rekening NL87INGB0000515173 o.v.v. Borculo-reis.

Kennismaken met regionale collega’s uit de branche?

Bedankt
Bedankt voor uw aanmelding. Een bevestiging is verstuurd naar uw e-mailadres.

Nog vragen?

Stel je vraag via het mailadres van jouw afdeling of laat je gegevens achter. Zij helpen je graag! Voor overige vragen kun je mailen naar info@verenigingatc.com