historie livestreams
NL West-Brabant
Lezing | 12 september 2023

De stand van de techniek in de Formule 1

Beste ATC leden,

We hebben het genoegen u uit te mogen nodigen, voor een zeer actuele presentatie, waar Robby Camps, ons mee gaat nemen in de stand van de techniek in de Formule 1, hij brengt ook een aantal echte, originele F1 onderdelen mee.

De stand van de techniek in de Formule 1

Robby praat ons bij over de aerodynamische regelgeving die in 2022 in de F1 geïntroduceerd werd. Na een korte introductie over aerodynamische termen zoals downforce en drag, gaat hij verder met diverse aerodynamische onderdelen van een F1 wagen. Ook het grondeffect, wat geherintroduceerd werd, komt uitgebreid aan bod. Waarom is men naar deze set aerodynamische regels gegaan? Hoe hebben de teams deze ‘oude’ techniek opnieuw geïmplementeerd? Welke zijn de verschillen onderling?

Na een korte pauze, na dit toch wel pittige stuk, komen de ophanging, de remmen, de aandrijving, de motor met zijn voornaamste componenten, inclusief het hybride deel, de versnellingsbak en ook nog een stukje veiligheid aan bod.

Al bij al een zeer uitgebreide lezing over de Formule 1 techniek anno 2023!’

Waar : Gemeenschapshuis “Kievitslaar” Rijsbergseweg 354, 4838 EG Breda

 

Wanneer : Dinsdag 12 september 2023, 19.30 uur, inloop koffie en thee,

20.00 uur : Opening voorzitter

20.05 uur : Robby Camps

21.00 uur : Korte Pauze

21.15 uur : Vervolg Robby Camps

 

Vriendelijke groet: Bestuur Afdeling West-Brabant

Kennismaken met regionale collega’s uit de branche?

Bedankt
Bedankt voor uw aanmelding. Een bevestiging is verstuurd naar uw e-mailadres.

Nog vragen?

Stel je vraag via het mailadres van jouw afdeling of laat je gegevens achter. Zij helpen je graag! Voor overige vragen kun je mailen naar info@verenigingatc.com