NL Deventer-Zutphen
Lezing | 08 maart 2022

Diesel Büchli

Lezing van Diesel Büchli

Smeltschade aan een roetfilter, kan dit komen door een vol zittend roetfilter met roet?

Wat is de invloed van EN15940 op een uitlaatgasemissiesysteem? Mag je deze brandstof wel in een moderne auto verbranden?

Wat is de invloed van teveel tegendruk in je uitlaat op de levensduur van een turbo?

Zo maar een paar vragen die deze avond de revue passeren.

Ook een korte herhaling over common rail en daarna is er voldoende tijd om een roetfilter en SCR systeem te bespreken.

 

Toegang is  gratis.  Jullie zijn van harte welkom en als ATC lid mag je ( ook gratis) een introducé meenemen!

Diesel Buchli

Lezing 8 maart 2022 door Buchli

Aan de hand van een aantal cases heeft Hans de Kam van Diesel Büchli ons uit de doeken gedaan wat er zoal aan diesel systeem kan mankeren en wat de symptomen zijn roetfilter en de nodige brandstof problemen.

Om een probleem te kunnen oplossen moet immers eerst de oorzaak ervan gevonden worden. In moderne motoren worden continue metingen gedaan door sensoren en aanpassingen gedaan door actuatoren. Alles werkt samen en is afhankelijk van elkaar. Een storing is dus vaak complex en daarvoor is het nodig om storingen met specialistische kennis, goede apparatuur en goede informatie op te lossen. Hoe beter de diagnose, hoe groter de kans in één keer goed gerepareerd kan worden

Hans heeft ons uiteengezet hoe een diagnose moet worden gesteld en wat je kunt doen om de componenten als injectoren en brandstofpomp in het systeem te controleren.

Secretaris ATC D-Z
Henk Deunk

Kennismaken met regionale collega’s uit de branche?

Nog vragen?

Stel je vraag via het mailadres van jouw afdeling of laat je gegevens achter. Zij helpen je graag! Voor overige vragen kun je mailen naar info@verenigingatc.com