historie livestreams
NL Arnhem-Nijmegen
Lezing | 04 oktober 2023

EV voertuigen en laden; nieuwe kansen?

Met de elektrische aandrijving komt er veel nieuws de werkplaats in.
Denk aan technische ontwikkelingen zoals HVbatterijen, elektrische regelunits/machines, thermomanagement en allerlei converters.

Op 4 oktober  legt Leander Engelbertink  van FOM ( focus op mobiliteit) ons uit wat er allemaal de garagebedrijven binnen gaat komen.  Denk ook aan certificeringen en welke aanwijzingen gelden bij het werken aan evoertuigen?
Maar…buiten de auto komt er nóg een nieuwe wereld op de werkplaats af.

Eén die heel belangrijk wordt, de wereld van het… opladen.

Gebruikers zijn creatief en weten op allerlei manieren hun EVvoertuig te laden.
Met een
verlengsnoer, via een wandcontactdoos of een eigen gemaakte laadkabel.
  Is dit de manier waarmee we veilig en toekomstgericht moeten opladen?Is laden aan het stopcontact sowieso wel een goed idee? Hoe herken je een kabel waarmee je driefasen kan laden? Waar zijn die zeven pinnen van een Mennekesstekker voor? Hoe werkt een laadpaal of wallbox? Hoe stel je diagnose bij een laadprobleem? Welke certificeringen en aanwijzingen zijn er nodig bij het werken aan laadsystemen? Hoe richt je je werkplaats hierop in?


Sommige autobedrijven laten het laden liever aan de elektricien over of officiële laadpalen. Toch liggen hier kansen voor
het autobedrijf! Tenminste als het onderwerp laden omarmd wordt.


Antwoorden op bovenstaande vragen én een visie op de kansen voor het autobedrijf, komen voorbij in de ATC lezing van 4 oktober, waar Leander Engelbertink deze zaken uiteen zet.

Voor garagebedrijven sowieso een “must ” om dit bij te wonen , maar natuurlijk ook voor elke techneut die geïnteresseerd is in EV voertuigen.

Locatie is zoals gewoonlijk:  Het Wapen van Elst , Dorpsstraat 28, 6661 EL Elst

zaal open : 19.30 ( koffie aanwezig) , start lezing 20.00 uur.

Kennismaken met regionale collega’s uit de branche?

Bedankt
Bedankt voor uw aanmelding. Een bevestiging is verstuurd naar uw e-mailadres.

Nog vragen?

Stel je vraag via het mailadres van jouw afdeling of laat je gegevens achter. Zij helpen je graag! Voor overige vragen kun je mailen naar info@verenigingatc.com