16 mei-livestream
NL Amsterdam Kennemerland
Excursie | 05 oktober 2018

Excursie Healey Museum

De ultieme autotechniek van toen!

Onder het motto “Techniek van Toen”, bieden wij onze leden een excursie aan naar het Healey Museum. Velen onder ons spreken van de Austin Healey, de sportwagen die bekendheid verwierf in tal van autoraces en rally’s.

Wat hieraan vooraf ging is de opbouw van het merk Healey onder leiding van Donald Healey. Deze startte na een loopbaan bij de Royal Air Force de productie van een zelf ontworpen auto, de Healey Westland Roadster. Gedreven door technische perfectie bouwde hij meerdere typen sportauto’s en verwierf grote bekendheid in internationale races. De motoren kwamen van ondermeer Riley, die continu werden aangepast aan de eisen van de sportwagens.

   

De introductie van het nieuwe model de Healey 100 in 1953 was een topper. Austin kocht de rechten van Healey en Donald Healey werd PR directeur.
In hetzelfde jaar brak de Austin Healey het snelheidsrecord van productie auto’s en haalde 229,5 km/u. Nu is de Healey de auto van liefhebber. Grondlegger van het Healey Museum, dhr. van de Kerkhof, is eveneens gepassioneerd liefhebber en tevens onze gastheer tijdens deze dag.

Dit museum ademt de sfeer van de techniek van toen, gericht op sportiviteit en snelheid en is niet zomaar een expositie. Hier vindt u ook de omringende zaken zoals ontwerpen, technische documentatie, de PR materialen en de wedstrijdsuccessen van het merk.

Wij bieden u deze dag aan voor € 20, – per persoon, inclusief koffie, rondleiding en lunch. Deelnemers dienen zich vooraf op te geven bij onze secretaris Richard van den Berg, e-mail secretaris@atc-ak.nl.

Voor het museum aan de Bergseweg 28 Q in Vreeland is ruime parkeergelegenheid.
NB. Let op uw snelheid op de N201

Kennismaken met regionale collega’s uit de branche?

Bedankt
Bedankt voor uw aanmelding. Een bevestiging is verstuurd naar uw e-mailadres.

Nog vragen?

Stel je vraag via het mailadres van jouw afdeling of laat je gegevens achter. Zij helpen je graag! Voor overige vragen kun je mailen naar info@verenigingatc.com