historie livestreams
NL Utrecht
Lezing | 01 januari 2021

Excursie naar Motormuseum en Lotus op 12 mei 2017

Onze afdeling had voor 12 mei een Excursie georganiseerd naar het Motormuseum te Hagestein en naar Van der Kooi Sportscars te Houten.
‘s Morgens werden we in Hagestein in het Motormuseum ontvangen met een kop koffie en een stroopwafel.
De heer Teus Burggraaf, grondlegger van het museum, vertelde hoe het museum was ontstaan. Begonnen in de jaren tachtig met het verzamelen van klassieke motoren groeide deze hobby uit tot een museum. De heer Burggraaf leidde ons door het museum en vertelde van elke motor alle wetenswaardigheden. Het jaartal, hoeveel er van gemaakt waren en hoe hij dit exemplaar verkregen had.
Alle motoren zijn in showroom staat en kunnen ook allemaal rijden. Voor bepaalde evenementen wordt er dan ook gereden met deze motoren.
Een heel mooi museum dat zeer de moeite waard is om te bezoeken, ook vanwege de uitgebreide documentatie die daar aanwezig is.
Zie ook een website www.motormuseumhagestein.nl
Na dit bezoek zijn we gezellig gaan lunchen in restaurant de Colonie te Houten om daarna door te gaan naar Van der Kooi Sportscars.
Van der Kooi Sportscars te Houten importeert, koopt en verkoopt Lotus, Zenos en Catherham. Onderhoud, tuning en schade wordt ook gedaan.
De heer Willem van der Kooi vertelde hoe de firma was ontstaan en met veel enthousiasme zette hij uiteen hoe de handel in Lotus, Zenos en Catherham gaat. Al deze modellen blinken uit door een laag gewicht en een relatief hoog vermogen. Echte liefhebbers auto’s dus.
De Catherham is in oorsprong een Lotus7, maar toen Lotus met dit model stopte enhet door Catherham werd overgenomen mochten zij de naam Lotus niet meer gebruiken.
Na deze uiteenzetting bezochten we de werkplaats waar ons getoond werd hoe onderhoud, tuning en schade gedaan wordt.
Klanten met raceaspiraties kunnen van der Kooi ook inhuren om hen tijdens een raceevenement technisch bij te staan. Hiervoor zijn twee vrachtwagens beschikbaar. een voor de technische zaken en een voor het verblijf van de monteurs.
Voor de toekomst is de heer van der Kooi ook betrokken bij Detroit Electric voor een volledig elektrische auto.
Zie ook de website www.vanderkooisportcars.nl
Het was weer een zeer leerzame en goed georganiseerde excursie.
Klik voor fotoimpressie op bijgaande link: https://goo.gl/photos/U8qytiL2z9xv8bbV8

Excursie naar Motormuseum en Lotus op 12 mei 2017

Kennismaken met regionale collega’s uit de branche?

Bedankt
Bedankt voor uw aanmelding. Een bevestiging is verstuurd naar uw e-mailadres.

Nog vragen?

Stel je vraag via het mailadres van jouw afdeling of laat je gegevens achter. Zij helpen je graag! Voor overige vragen kun je mailen naar info@verenigingatc.com