historie livestreams
NL Utrecht
Lezing | 01 januari 2021

Lezingavond 18 november 2014 “Alles over voertuigcriminaliteit”

Deze lezing stond in het teken van voertuigcriminalieteit. De heer Gerrit Walgemoet, eigenaar van de firma TraTechData,vertelde ons over zijn ervaringen betreffende voertuigcriminaliteit.
In het bijzonder vertelde hij hoe dieven te werk gaan om een auto te stelen. Hierbij maken zij veelal gebruik van dure apparatuur die eenvoudig te koop is op internet. Meestal van firma’s uit Polen. Apparatuur waarmee motormangementsystemen uit te lezen zijn en GPS uit te schakelen is.
Ook wordt er gewerkt met vervalste papieren en gefraudeerd met chassisnummers.
Eenvoudige oplossing tegen diefstal zijn veelal het effectiefst, zoals het Bearlocksysteem waarmee de versnellingsbak mechanisch wordt vergrendeld en dus niet elektronisch omzeild kan worden.
Hij zelf heeft een apparaatje ontwikkeld, dat eenvoudig verborgen kan worden in de auto, maar zolang het niet geactifeerd is geen signalen uitzend. Zodra de auto gestolen is, kan de klant hem bellen en wordt het apparaat geactifeerd en kan er gepeild worden waar de auto zich bevindt. Alles op een zodanige manier dat de dieven dit niet merken.
Een verhaal hierover kunt u vinden in Autovisie nr 22 van 23 oktober 2014 blz 76.
zie verder de fotoreportage. Klik voor fotoreportage op onderstaande link.
Het was weer een zeer leerzame lezing.
https://plus.google.com/photos/100616804774049823482/albums/610614099838…

Lezingavond 18 november 2014 "Alles over voertuigcriminaliteit"

Kennismaken met regionale collega’s uit de branche?

Bedankt
Bedankt voor uw aanmelding. Een bevestiging is verstuurd naar uw e-mailadres.

Nog vragen?

Stel je vraag via het mailadres van jouw afdeling of laat je gegevens achter. Zij helpen je graag! Voor overige vragen kun je mailen naar info@verenigingatc.com