Livestream | 29 november 2022

Livestream: “Autonoom rijden, wat komt erbij kijken?”

Op 29 november geven Florentine te Lindert ( Process Manager Automated & Connected Driving at RDW)  én Pieter van der Stoep (Senior accountmanager applied innovation | senior adviseur RDW) een pakkende lezing over autonoom rijden. Beiden werkzaam bij de Rijksdienst voor het Wegverkeer en beiden zeer op de hoogte van de regelgeving omtrent het autonoom rijden.

We zijn er als ATC trots op deze beide personen bereid te hebben gevonden hun interessante verhaal te doen en alles “er omheen” uit te leggen. Het spreekt vanzelf dat we weer gebruik maken van de studio- en redactiemogelijkheden van AMT om jullie deze ATC-AMT livestream in een hoge kwaliteit aan te kunnen bieden.

Veel personen bekijken autonoom rijden als een technisch verhaal
Daar begint het wel mee, maar eenmaal werkend komen er vanzelf andere invalshoeken (en dus andere vragen) naar voren, die beantwoord moeten worden voordat er echt autonoom kan worden gereden. Met als basis de wetgeving op dit punt (pas aangepast!) en  de technische mogelijkheden én bijbehorende verantwoordelijkheden.

Op een pakkende manier gaat presentator Pieter hierop in, aangevuld door Florentine, die ook de vragen van de livestream deelnemers doorgeeft aan Pieter of zelf beantwoordt. Jullie vragen kunnen worden gesteld via de chat mogelijkheden naast de livestream (dan geen volledig beeld kiezen van de livestream) en worden door ATC en AMT gescreend op waarde voor het onderwerp en doorgezet naar Florentine. Dus gewoon live via de chat jullie vragen stellen!

Gesproken zal o.a worden over  de wetgeving op dit moment en de mogelijkheden die deze biedt, de aanvullende eisen te stellen aan de infrastructuur en wie neemt de verantwoordelijkheid bij ingrijpen door de machine?

O.a onderstaande vragen zullen aan bod komen:

  • is het überhaupt technisch haalbaar op alle wegen?
  • wie is er verantwoordelijk als de auto zelf beslissingen gaat nemen?
  • wordt voorgeschreven in welke volgorde de beslissingen moeten worden genomen (bv keuze uit slechte en minder slechte bots-scenario’s )
  • als dat al gebeurt is er dan onderhoudsmatig nog wel vrijheid waar dit te laten doen?
  • hoe gaat het werken op de weg als het haalbaar is, maar in het begin bv slechts 2 %  van het wagenpark dit zou kunnen en 98% nog niet…. ?
  • wat levert autonoom autorijden op aan ongevalreductie als dit alleen op de autowegen zou kunnen?
  • is een autonoom rijdende auto wel te verzekeren?  (zijn de maatschappijen er wel op uitgerust met hun eisen / voorwaarden)

 

Voor alle mobiliteitfreaks en techneuten een must om hierbij te zijn! 

( opgave link is verwijderd)

 

LET op: de terugblik met complete video van de presentatie is alleen terug te zien  voor ATC leden.

Zie je hieronder een slotje met een rode inlogknop?  klik hierop en log dan in met je ATC inlog!

 

Terugblik alleen zichtbaar voor leden.

Login om de terugblik te bekijken.

Inloggen

Kennismaken met regionale collega’s uit de branche?

Nog vragen?

Stel je vraag via het mailadres van jouw afdeling of laat je gegevens achter. Zij helpen je graag! Voor overige vragen kun je mailen naar info@verenigingatc.com