historie livestreams
Livestream | 27 november 2023

KIJK TERUG: Datastromen in de F1

Ramon Drost is een bekende naam in de F1 wereld.  Heeft ervaring als dataspecialist / – analist o.a bij het F1 team van Alpine en werkt inmiddels via zijn eigen bedrijf Drost Autosport als data-analist ook voor Audi Sport.

Drost Autosport is actief in de top van de internationale autosport zoals Formule-1, WEC en Rally. Eigenaar Ramon Drost is gespecialiseerd in Systems Engineering (Electronics en Embedded Systemen). Drost werkt van 2017 tot en met 2023 als Electronics System Engineer in de Formule 1 voor Renault en Alpine F1. Ramon maakt deel uit van de Car Crew, dat zijn de monteurs en engineers die het dichtst bij de coureur staan om samen een betrouwbare en snelle racewagen te bouwen. Drost is verantwoordelijk voor de elektronica van de auto, zowel hardware als software.

 

Na een uitdagende en prachtige tijd met de snelste auto’s, beste coureurs en getalenteerde engineers en monteurs in de absolute top van de autosport, besluit Drost terug te keren naar Nederland om, dichter bij huis, zijn eigen onderneming te beginnen, Drost Autosport. Een prachtige nieuwe uitdaging. Met Drost Autosport wil hij met zijn werkervaring, waar de Formule 1 een belangrijk onderdeel van is, raceteams in de professionele auto- en motorsport en particulieren ondersteunen bij het installeren, afstellen en ontwikkelen van elektronica op het allerhoogste niveau, in de aandachtsgebieden Autosport, Engineering en Tuning. Inmiddels wordt Ramon regelmatig ingehuurd door Alpine en Audi Sport ….   Dus de F1 wereld blijft zijn terrein.

Daarnaast zie we Ramon tegenwoordig bijna  als vaste gast bij het Formule 1 Race café  van Ziggo Sport, waar hij zijn mening geeft.

Op 27 november gaat Ramon ons – via een livestream – informeren over de datastromen in de F1 wereld en zal hij ons verbazen met de geweldige hoeveelheid data die een raceauto oplevert en hoe snel men dit kan analyseren en de coureur de juiste informatie kan geven om zo snel en betrouwbaar mogelijk de race te vervolgen of af te maken.   Een livestream waarbij jij als kijker/deelnemer ook gewoon via de chat vragen kunt stellen aan Ramon. Echt interactief dus, zoals bijna in een lijfelijke lezing.

Geïnteresseerd in Formule 1 technologie? Dan moet je gewoon deze livestream volgen!

Wil je alles weten over datastromen in de F1? Via onderstaande link kijk je de uitzending meteen terug.

➡️ Kijk de uitzending terug

Let op:  Ben je ingelogd als ATC lid, dan zie je hieronder de video , die je meteen kunt aanklikken.

 

 

 

 

Historie alleen zichtbaar voor leden.

Login om de historie te bekijken.

Inloggen

Kennismaken met regionale collega’s uit de branche?

Bedankt
Bedankt voor uw aanmelding. Een bevestiging is verstuurd naar uw e-mailadres.

Nog vragen?

Stel je vraag via het mailadres van jouw afdeling of laat je gegevens achter. Zij helpen je graag! Voor overige vragen kun je mailen naar info@verenigingatc.com