NL Arnhem-Nijmegen
Lezing | 01 januari 2021

Livestream: EV en PHEV in de werkplaats

Op 2 maart 2021 vertelde Arjan van Doorn over de veranderingen in de werkplaats door elektrische en hybride voertuigen. Uitzending gemist? Geen nood! Je kijkt de AMT-ATC Livestream nu terug. Het verhaal van Arjan is interessant voor autotechnici, verkopers, eigenaren en managers. Kortom, voor iedereen in en rond het autobedrijf.
Arjan van Doorn werkt als homologation & legal compliance officer bij SAIC Mobility Europe. Dat bedrijf kennen we het best als het moederbedrijf van MG. Tijdens een eerdere ATC-bijeenkomst gaf Arjan al een technische workshop over de elektrische crossover MG ZS EV. Dat artikel vind je terug in AMT 1 van vorig jaar.
Invloed op de praktijk
In theorie is een EV een vrij eenvoudige auto. Minder draaiende delen, minder olie en (dus) minder werk… Zou je denken. Dat is deels waar, al vragen (PH)EV’s weer om hun eigen, specifieke onderhoud.
Welke apparatuur heb je daarvoor in de werkplaats nodig en waar kun je best zonder? En hoe zit het met de veiligheid? Arjan legt het allemaal praktisch en in heldere bewoordingen uit.
Hoe verkoop je een EV?
Een onderschat onderwerp is de EV-verkoop. Waar elektrische auto’s in het begin verkocht werden aan ‘early adopters’ met heel veel kennis van zaken, inmiddels ligt dat anders. Goede voorlichting van klanten is nu belangrijker dan ooit. Hoe verkoop je zo’n EV en moet je ‘m eigenlijk wel aan iedereen verkopen? Arjan legt het uit.
Klik hier om de livestream terug te kijken

Livestream: EV en PHEV in de werkplaats

Kennismaken met regionale collega’s uit de branche?

Bedankt
Bedankt voor uw aanmelding. Een bevestiging is verstuurd naar uw e-mailadres.

Nog vragen?

Stel je vraag via het mailadres van jouw afdeling of laat je gegevens achter. Zij helpen je graag! Voor overige vragen kun je mailen naar info@verenigingatc.com