historie livestreams
NL Utrecht
Lezing | 01 januari 2021

Multiplexnetwerken van PSA, lezing van 6 december 2016

De heer Paul Moolenschot, coördinator technische trainingen Groupe PSA, gaf een lezing over de Multiplexnetwerken van de PSA groep (Peugeot/Citroën).
Gezien de strengere wetgeving in Europa was het nodig om de emissie eisen te beheersen via computers. Daar dit met de standaardbedrading in een auto tot grote hoeveelheden draad zou lijden, heeft de industrie een netwerksysteem bedacht om alle computerboodschappen eenvoudig te verwerken. Peugeot heeft eerst het eigen VAN systeem ontwikkeld, maar is daarna toch over gegaan op bekende CAN systeem en maakt ook combinaties van deze systemen.
De heer Moolenschot legde eerst uit hoe het VAN systeem van PSA werkte en daarna hoe de overgang verliep naar het CAN systeem, uiteraard kwam ook de toepassing naar voren waarbij beide systemen werden gebruikt. Verder werd nader ingegaan op het feit hoe gemeten moest worden om eventuele fouten op te zoeken en een juiste diagnose gesteld kon worden.
Later op de avond kregen we ook nog een introductie van de nieuwe Peugeot 3008 SUV met zij uitgebreide infotaiment systeem.
Met dank aan de heer Moolenschot voor zijn leerzame lezing
Voor Foto’s klik op onderstaande link:
https://goo.gl/photos/cNnxCBpzkAcaKGT7A

Multiplexnetwerken van PSA, lezing van 6 december 2016

Kennismaken met regionale collega’s uit de branche?

Bedankt
Bedankt voor uw aanmelding. Een bevestiging is verstuurd naar uw e-mailadres.

Nog vragen?

Stel je vraag via het mailadres van jouw afdeling of laat je gegevens achter. Zij helpen je graag! Voor overige vragen kun je mailen naar info@verenigingatc.com