NL Amsterdam Kennemerland
Lezing | 19 december 2018

Ontwikkeling Hybride- en Elektrische personenauto’s

Hoe interpreteer ik de metingen aan een hybride en elektrische personenauto en hoe stel ik de juiste diagnose? En hoe werk ik vervolgens veilig aan de hoog-voltagesystemen. Welke ontwikkelingen zullen hun intrede doen, en wat betekent dat voor ons als technicus?

Tijdens deze technische bijeenkomst staan diagnose, reparatie, veilig werken en technische ontwikkelingen centraal. Dhr. Arjen Woudtra van GMTO bespreekt met u de werking van de hybride-plug-in en elektrische voertuigen, zoals bijvoorbeeld de besturing van de elektromotor door de resolver. Hij demonstreert u de diagnose en wijst u op de veiligheidsmaatregelen tijdens onderhoud en reparatie. Tijdens deze bijeenkomst zult u zelf ook een aantal metingen doen.

Foto: Toyota Europe

En niet onbelangrijk, we kijken ook naar de toekomst en richten ons op de technische ontwikkelingen en de verwachte groei van het aandeel hybryde- en elektrische personenauto’s. Het aantal hybrides in Nederland bereikt bijna de 100.000 en het aantal elektrische personenauto’s is dit jaar fors gegroeid van 14.000 in 2017 naar 22.000 in 2018 (Bron CBS).

In de Randstad verwacht men de meest explosieve groei van elektrische personenauto’s (Bron NRC). Het is dus vrijwel zeker dat u in toenemende mate hybride- en elektrische personenauto’s in onderhoud krijgt. Kortom, deze technische bijeenkomst brengt u verder in de techniek van hybride en elektrische personenauto’s en brengt u dichter bij de toekomst.

Kennismaken met regionale collega’s uit de branche?

Nog vragen?

Stel je vraag via het mailadres van jouw afdeling of laat je gegevens achter. Zij helpen je graag! Voor overige vragen kun je mailen naar info@verenigingatc.com