NL Utrecht
Lezing | 14 november 2023

Ontwikkelingen met waterstofauto’s door Adriaan van Broekhoven ( ANWB)

Beste ATC-leden,  

Bij  deze nodigen wij je uit voor een presentatie van de ANWB door Adriaan van Broekhoven over ontwikkelingen met waterstofauto’s.

Adriaan is technisch trainer en lesstofontwikkelaar technische opleidingen voor de Wegenwachters.  

 

Waterstof gaat een steeds prominentere rol spelen in de energietransitie en wat maakt nu dat waterstof steeds belangrijker wordt? Wat zien we daarvan terug in de mobiliteit?  

Bijmengen in een dieselmotor, of een verbrandingsmotor volledig op waterstof laten draaien. Wat zijn de kansen en wordt dit nu ook daadwerkelijk toegepast? 

Hoe werkt nu een brandstofcel en wat komt er allemaal bij kijken? Is deze techniek volledig nieuw of kennen we een deel al van andere toepassingen in de autotechniek? 

De tank drukken zijn best hoog en is dit wel veilig? Wat als dan zo’n voertuig aangeboden wordt voor reparatie. Waar moeten we dan extra op letten? Op deze vragen gaat Adriaan, technisch trainer ANWB / specialist waterstof mobiliteit, jullie bijpraten. 

Adriaan besteedt ook aandacht aan de waterstofvoertuigen die onderweg stranden. Doorgaans ontmoeten de wegenwachters weinig problemen met deze voertuigen. Enkele aandachtspunten worden benoemd. 

Er is tevens de mogelijkheid om in de praktijk de techniek te bekijken op een echt waterstofvoertuig. 

U bent van harte welkom op deze avond, en introducé(e)s zijn natuurlijk van harte welkom 

Aanmelden hieronder a.u.b.

 

 

Kennismaken met regionale collega’s uit de branche?

Bedankt
Bedankt voor uw aanmelding. Een bevestiging is verstuurd naar uw e-mailadres.

Nog vragen?

Stel je vraag via het mailadres van jouw afdeling of laat je gegevens achter. Zij helpen je graag! Voor overige vragen kun je mailen naar info@verenigingatc.com