historie livestreams
NL Rotterdam
Lezing | 17 november 2023

Real life Safety & EURO Ncap

Arjan van Doorn zal deze presentatie verzorgen. Arjan is in het dagelijks leven verantwoordelijk voor de Europese Typegoedkeuringen en het voldoen aan diverse Europese richtlijnen bij SAIC Motor Europe, de producent van o.a. MG en Maxus.

 Vanaf de jaren 90 is er, met name door Volvo en Saab, in Scandinavië veel Real Life Safety onderzoek gedaan d.m.v. uitgebreide analyses na ernstige ongevallen.  Door het bestuderen van deze “real life” data konden voertuig veiligheidssystemen, meer praktijk gericht, verder ontwikkeld worden.  

  Al vanaf 1995 zijn meer stringente crashtests verplicht binnen Europese Typegoedkeuringen voor in serie productie auto’s. Voor zogenoemde kleine series en speciale voertuigen bestaan er echter nog steeds tal van uitzonderingen.  

  In het kader van de EU General Safety Richtlijn II zijn recent ook de ADAS systemen aan de EU keuringseisen toegevoegd.  

   Daarnaast is in 1997 EuroNcap opgericht met als deelnemende partijen diverse EU overheden en consumenten organisaties. EuroNcap voert een aantal, niet wettelijk verplichte, tests uit maar is wel dé standaard voor fabrikanten en de consument geworden.

Actueel:   

De vele Aziatische nieuwkomers begrijpen inmiddels maar al te goed dat je zonder acceptabele EuroNcap crashtest resultaten niet succesvol kunt worden in Europa.

Nieuwsgierig geworden? kom dan 17 november naar deze interessante presentatie!

 

Introducees zijn weer van harte welkom!

Kennismaken met regionale collega’s uit de branche?

Bedankt
Bedankt voor uw aanmelding. Een bevestiging is verstuurd naar uw e-mailadres.

Nog vragen?

Stel je vraag via het mailadres van jouw afdeling of laat je gegevens achter. Zij helpen je graag! Voor overige vragen kun je mailen naar info@verenigingatc.com