Bedrijfslidmaatschap
NL Twente
Lezing | 09 juni 2015

SNAP-ON Workshop Avond 09/06/2015

Dinsdag 09 juni hadden wij SNAP-ON op bezoek, deze keer geen lezing waar een lezergever aan de hand van een PowerPoint presentatie en meegebrachte demo artikelen ons de functie en werking ervan probeert te verklaren, maar een workshop.
SNAP-ON had grootst uitgepakt en had voor ons een vijftal workshop georganiseerd.
SNAP-ON, een begrip in de automotive wereld, is sinds 1954 in Nederland actief en brengt haar producten nog steeds aan de man zoals de oprichters William Seidermann & Joe Johnson dat in 1919 hebben bedacht. SNAP-ON heeft wereldwijd 24 merken onder zich die zich bezighouden op het vlak automotive. Hierdoor is zij de grootste in organisatie en dekking op het gebied van equipement. De kracht van SNAP-ON berust in het feit dat men meedenkt met de klant en de klant technisch ondersteunt, met een hoofdkantoor in Heemskerk, een
Repair Centre in Stiens, tevens ook verantwoordelijk voor de kalibrering en certificering van meet en regel gereedschappen en 34 dealers.
Deze avond werden de heren Peter Vleeshakker en Koos Luteran ondersteund door 3 SNAP-ON dealers te weten, Bennie Jansen,Gert Nijland en Wilfried Schuurmans.
Peter was verantwoordelijk voor de workshop TOOLS. Wat op ogenschijnlijk een “normale gereedschapwagen” lijkt is goed doordacht, denk hierbij aan: dat het vaak bij elkaar benodigd gereedschap bij elkaar ligt in één lade. Handvaten van gereedschappen zo zijn gemaakt dat zij ergonomisch in de hand liggen en met geringe kracht inspanning een maximale kracht uit oefenen, zo werd een demonstratie gegeven met een SNAP-ON schroevendraaier en een “gewone” schroevendraaier, een 80 tands ratel die in kleine ruimtes nog een slag kan maken, tangen met een speciale tandhoek plaatsing voor optimale grip, ter demonstratie een punttang met een munt in haar bekken proberen met een andere tang verwijderen. Steek en ring sleutel die een ander aangrijpingsvlak hebben dan de reguliere sleutels, waardoor hun grip vele malen groter is.
Koos gaf ons een “duidelijk waarom” een automatische transmissie wel ververst moet worden, itt dealer organisaties die dit ten stelligste ontkennen. Aan de hand van een transmissie spoel opstelling mbv de MOTORVAC, werd stap voor stap uitleg gegeven wat er zoal gebeurd zodat men duidelijk zag en begreep wat elke handeling inhield.


Gert liet ons de diversiteit aan diagnosetesters van SNAP-ON zien, te denken aan; enkel een uitlees unit, een uitlees unit met meet en controle mogelijkheid, met dien verstande dat het toestel actief blijft bij het beëindiging van jouw abonnement, itt tot andere diagnose testers.
Deze workshop bood de mogelijkheid om de testers uit te proberen daar ze allen waren gekoppeld aan een simulatie module.
Bennie liet ons de functie, nut en werking van een rookmachine zien om ook maar de kleinste vorm van lekkage op te sporen, een must voor de diagnose specialist.
Aan de hand van een workshop werd de functie en werking van de PowerProbe
ge- visualiseerd door aan een simulatiebord te gaan meten. Mooi was dit van opzet, eerst was er de spanningzoeker met lamp, deze evalueerde tot eentje met een LED, daarna werd deze voorzien van een lcd scherm met beperkte informatie , toen zag de eerste probe het licht. Nu de Powerprobe voorzien van een kleurendisplay met diverse test opties.
Wilfried showde ons het gebruik van WALLMEK persgereedschap met al haar hulpstukken Veel delen aan het onderstel van een voertuig moeten op een of andere manier spelingvrij bewegen, bij slijtage moeten zij echter worden vervangen wat vaak problemen. Men kan er niet bij en moet daardoor veel delen verwijderen,extra demontage en montage tijden moeten in rekening worden gebracht, men heeft geen juiste pers ondersteuning, men moet het te demonteren onderdeel verwarmen met alle risico´s van dien. Als voorbeeld liet men zien hoe men een double bearring lager juist demonteert en monteert en wat de gevolgen zijn van een onjuiste montage, een vastzittende aandrijfas in de naaf. Een KingPin pen verwijderen, in ongunstige situatie is men hier als gauw minimaal een halve dag bezig met de demontage ervan, met de juiste apparatuur duurde dit inclusief het materiaal opspannen twintig minuten.
Helaas tijd te kort, zoveel vragen, SNAP-ON het was weer super.
Peter, Koos, Bennie, Gert en Wilfried tot de volgende keer……

vroeger waren er ook fotos..

SNAP-ON WORKSHOP-AVOND 09/06/2015

Kennismaken met regionale collega’s uit de branche?

Bedankt
Bedankt voor uw aanmelding. Een bevestiging is verstuurd naar uw e-mailadres.

Nog vragen?

Stel je vraag via het mailadres van jouw afdeling of laat je gegevens achter. Zij helpen je graag! Voor overige vragen kun je mailen naar info@verenigingatc.com