NL Amsterdam Kennemerland
Lezing | 10 oktober 2018

Technische bijeenkomst Autonoom rijden

De ongevallenfrequentie moet omlaag, zo stelt de EU. Verkeersregulering is stap 1, de bestuurder assisteren is stap 2.

Tussen assistentie van bestuurder tot volledig autonoom rijden, ligt een breed scala van mogelijkheden. Deze worden door de meeste automobielfabrikanten bestudeerd, ontwikkeld en getest. De bestuurder heeft uiteraard de keuze welke controle systemen hij in- of uitschakelt. De wetgever heeft een belangrijke stem in de toepassing van de techniek van het autonoom rijden. Immers, niet alle wegen lenen zich voor stuur- en rijassistentie. De infrastructuur vereist eveneens ontwikkeling.

Bij een aantal automerken heeft een aantal technieken naar autonoom rijden inmiddels zijn intrede gedaan en deze trend zet door. Belangrijk voor het autobedrijf is de wijze van onderhoud en controles van deze auto’s, die straks in de werkplaats staan. Welke kennis is in de nabije en verre toekomst vereist, en waar liggen straks uw verantwoordelijkheden?

Kortom, met de kennis over de ontwikkeling van het autonome rijden en de vragen die bij u opkomen, kunnen we een avond vullen. En dat gaat we doen. Tijdens deze avond zal Stef Elgersma, van de firma StefTec Education, u meenemen naar de reeds toegepaste en de te verwachten ontwikkelingen van het autonome rijden. En natuurlijk bespreekt hij met u de uitbreiding van de onderhoudsdiensten in uw garagebedrijf.

U bent van harte welkom bij: De Zoete Inval, Haarlemmerstraatweg 183, Haarlemmerliede.

Voor meer info kunt u volgende sites raadplegen:
https://www.toyota.nl/over-toyota/toyota-world/Toyotas_visie_op_autonoom_rijden.json
https://www.zelfrijdendvervoer.nl/

Foto’s: TechniekBeeldbank en Heleen Verviers

Kennismaken met regionale collega’s uit de branche?

Nog vragen?

Stel je vraag via het mailadres van jouw afdeling of laat je gegevens achter. Zij helpen je graag! Voor overige vragen kun je mailen naar info@verenigingatc.com