NL Arnhem-Nijmegen
Lezing | 13 december 2022

Vergeet de elektrische auto, de toekomst is toch waterstof!….???

Op 13 december hebben we Steffen Elgersma te gast, die ons een uitleg zal geven over het gebruik van waterstof in de moderne auto.

Let op: 13 december is een dinsdag. Vanwege zaalbezetting was onze woensdag ook in december niet mogelijk.


Steffen Elgersma is de drijvende kracht achter STEFtec Education uit Zwolle en hij gaf bij diverse ATC afdelingen al vaker lezingen over elektrische voertuigen en autonoom rijden.

(Afgelopen februari heeft Steffen hier een livestream over gehouden)

STEFtec Education gelooft in een wereld waarin elektrische aandrijving een hoofdrol vervult. Elektrische auto’s, hybride auto’s en auto’s die rijden op waterstof krijgen een groter aandeel op de weg en dus ook in de werkplaats.

Dit proces gaat sneller dan verwacht, maar zijn de bedrijven en instellingen die hier mee te maken krijgen al ingesteld op deze razendsnelle ontwikkeling?

Steffen Elgersma volgt de ontwikkelingen op het gebied van E-Mobility op de voet.

Zijn drive is om (aankomend) autotechnici wegwijs te maken in de nieuwe technieken in de werkplaats. Niet alleen in de theorie, maar ook in de praktijk.

Tijdens de lezing zoomt Steffen in op het thema waterstof en mobiliteit en zal ons  informeren over de huidige status en de ontwikkelingen die er zijn op het gebied van waterstof en mobiliteit. Hij maakt tijdens de lezing duidelijk welke technieken gebruikt worden voor het maken, rijden en tanken van waterstof én kijkt naar de mogelijke gevolgen voor de werkplaats.

In deze lezing staat Steffen Elgersma stil bij de diverse facetten van waterstof en waterstofvoertuigen. Hij neemt je mee in de techniek van de waterstof auto, staat stil bij veiligheids-richtlijnen en kijkt naar de huidige ontwikkelingen.  Moeten we de elektrische auto maar vergeten omdat de waterstof-auto toch echt de toekomst heeft?

Na deze interessante lezing kunt u een antwoord geven op deze vraag, een lezing die u niet mag missen!

Onderwerpen die in deze lezing aan bod komen:

 • Wat is waterstof
 • Grijze, blauwe en groene waterstof
 • Gebruik van waterstof in voertuigen
 • De techniek van de waterstof auto
  • Brandstofcel
  • Tank en tanken
 • Veiligheidsrichtlijnen en normen
 • Nadelen van waterstof
 • Kansen van waterstof

 

Hier wil je toch bij zijn!

 

 

 

Kennismaken met regionale collega’s uit de branche?

Nog vragen?

Stel je vraag via het mailadres van jouw afdeling of laat je gegevens achter. Zij helpen je graag! Voor overige vragen kun je mailen naar info@verenigingatc.com