historie livestreams
NL Utrecht
Lezing | 01 januari 2021

Verslag bezoek Excursie ATC ‘t Sticht 18 maart 2016

Op 18 maart had onze club een excursie dag. In de ochtend werd Auto en Truckschade Munsters te Deurne bezocht en in de middag werd het productieproces bij DAF Truks N.V. te Eindhoven bekeken.
Om 9.30 uur was de aanvang van het bezoek bij Munsters, de leden zijn d.m.v. carpoolen op eigen gelegenheid gearriveerd. Na de ontvangst met koffie werd gestart met een presentatie door medewerker Rick Struik over Munster Auto en Truckschade. Het is een all round schadebedrijf met 25 medewerkers(sters) met een personenwagen en zwaar materiaal afdeling.
Als bijzonderheden van dit bedrijf mag genoemd worden dat het DAF Trucks werkt, zij spuiten en kleden de voertuigen voor beurzen aan, verzorgen het spuitwerk van de prototypes en herstellen de schades welke aan de lopende band in de Daf fabriek ontstaan.
Munsters is een veelzijdig en innovatief bedrijf, niet alleen hoe zij met hun medewerkers omgaan maar ook wat techniek betreft. Bert Munsters heeft zelf een spuitrobot en schuurrobot ontwikkeld voor grote objecten. De robots worden gebruikt voor nieuw en gebruikt transportmateriaal. Munsters spuit nieuwe trailers voor o.a. Knapen Trailers, dit zijn volledig aluminium trailers bekend van de ‘’wandelende’’ vloer.
Zie filmpje op https://vimeo.com/120791483#t=NaNs
Momenteel worden er 15 nieuwe trailers per week gespoten.
Een ander specialisme van Munsters is het richten van zware voertuigen, zij beschikken over Josam richtapparatuur waarmee ze zwaar getordeerde chassis weer keurig op stand krijgen.
(zie filmpje bedrijfspresentatie op You Tube / Munstersdeurne)
Bijzonder was dat wij in de hobbyruimte van Bert Munsters mochten kijken waar hij zijn eigen Dakar truck aan het bouwen was. (zie foto’s)
Om 11.15 uur vertrokken wij weer richting Eindhoven waar wij een goed verzorgde lunch in het DAF Museum hadden.
Om 13.00 uur werden wij verwacht bij DAF Trucks N.V. De ontvangst was met een kop koffie en thee waarna eerst een bedrijfsfilm werd getoond. Na de film zijn in het treintje gestapt welke door de productiehallen reed. Helaas werd het verboden om privacy redenen om foto’s of filmpjes te maken. Eerst reden wij door de productiehal van de motoren, geweldige machines en robots die daar aan het werk zijn. De chassis afdeling werd gepasseerd waar de langsdragers gemaakt worden in verschillende lengtes en vormen voor de bestelde voertuigen. Na wat andere afdelingen aangedaan te hebben voor productie van diverse componenten reden wij de assemblage in waar de voertuigen samengesteld werden. De cabines en assen worden in Westerlo te België geproduceerd en kom just in time de fabriek binnen. Doorgaans staan deze nog geen 10 minuten te wachten voor ze gemonteerd worden.
Het was prachtig om te zien hoe allerhande verschillende voertuigen achter elkaar gemaakt worden. Knap om dit uit denken zodat het niet fout gaat. Wij mogen er trots op zijn dat er zo’n kwaliteitsproduct in ons land gemaakt wordt. DAF produceert 300 trucks per werkdag.
Het was weer een leuke en leerzame dag voor onze leden.

Verslag bezoek Excursie ATC ‘t Sticht 18 maart 2016

Kennismaken met regionale collega’s uit de branche?

Bedankt
Bedankt voor uw aanmelding. Een bevestiging is verstuurd naar uw e-mailadres.

Nog vragen?

Stel je vraag via het mailadres van jouw afdeling of laat je gegevens achter. Zij helpen je graag! Voor overige vragen kun je mailen naar info@verenigingatc.com