Bedrijfslidmaatschap
NL Deventer-Zutphen
Lezing | 08 januari 2019

Verslag van 8 januari 2019 over energie terugwinning door Arjan Heinen

Hedgehog Applications B.V. heet het bedrijf waar Arjan Heinen niet alleen de CEO van is, maar ook de drijvende kracht als het om innovatie gaat
Arjan heeft in 2001 voor het bedrijf E Traction een innovatieve aandrijving uitgevonden genaamd “the Wheel” , een elektromotor/dynamo binnenin de naaf van een vrachtauto-as. Later ging Arjan zich bezighouden met de remenergie die bij treinen verloren gaat bij het stoppen, iedere keer als deze een halte hebben. En ontwikkelde een systeem om dit te minimaliseren. Nadat in 2015 het patent over dit systeem werd verleend, werd Hedgehog Applications B.V opgericht en heeft men partners gevonden binnen de infrastructuur, energieopslag, snel laden en elektrische mobiliteit.
En is men breed bezig om zo zuinig mogelijk om te gaan met energieverbruik en met energieterugwinning, om zo “groen” mogelijke logistieke oplossingen aan te kunnen bieden.Het Hed gehog Systeem maakt regeneratief remmen voor treinen mogelijk waardoor de energie, die anders verloren zou gaan, wel degelijk opgevangen kan worden, om vervolgens elektrische bussen mee op te laden.
Door het regeneratief remmen vindt ook reductie van fijnstof en erosie plaats.
Bovendien geeft dit de mogelijkheid om, via een grote batterij, de rail/bus infrastructuur ervoor te laten zorgen dat er minder druk wordt gelegd op het openbare energienetwerk!
Voor iedereen was dit een leerzame avond .
Arjan , hartelijk dank!
Henk Deunk
klik hier voor een foto-impressie van deze lezingavond

Energie terugwinning door Arjan Heinen

Kennismaken met regionale collega’s uit de branche?

Bedankt
Bedankt voor uw aanmelding. Een bevestiging is verstuurd naar uw e-mailadres.

Nog vragen?

Stel je vraag via het mailadres van jouw afdeling of laat je gegevens achter. Zij helpen je graag! Voor overige vragen kun je mailen naar info@verenigingatc.com