NL Twente
Lezing | 08 september 2015

Verslag lezing VREDESTEIN 08/09/2015

DINSDAG 8 SEPTEMBER 2015 waren de heren Fabian Ezendam en Michiel van Koeverden van VREDESTEIN bij ATC Twente te Wierden.
Dat de band niet alleen zwart en rond is werd ons wel duidelijk deze avond. Tijdens het eerste deel van de avond werd over ontstaan van Vredestein gesproken tot zover het nu bij Vredestein is. Vredestein wat door Apollo is overgenomen is nu een wereldwijd begrip. Ze zijn druk bezig om in de top 10 van de grote spelers in de bandenbranche te komen. Ook in Enschede zijn behoorlijke investeringen gedaan om aan de productie aantallen te kunnen komen. Tegenwoordig is het ook van belang dat een band een mooi uiterlijk heeft en daarom hebben ze nu banden in het A-segment met carbon look. Tevens streeft Vredestein er naar om weer banden op nieuwe auto’s te monteren.
Na de pauze kwam het technische verhaal van de band uitgebreid aan bod. Waarom zitten er in de winterband lamellen? Deze vraag werd ons duidelijk uitgelegd aan de hand van duidelijke illustraties. Waar de bandenproducenten tegenwoordig tegen aanlopen zijn hybride auto’s. Dit is een snel groeiende markt en dus wordt hier ook door Vredestein veel research naar gedaan. Door het hoge gewicht van deze auto´s wordt meer van de band verlangt. Met name de wegligging. Ook werd ons duidelijk uitgelegd waarom je bijvoorbeeld geen winterbanden op de vooras en zomerbanden op de achteras moet monteren.
Kortom het was een zeer interessante avond.
Heeft u deze lezing gemist dan is hier een KLEINE IMPRESSIE VAN DEZE AVOND

VERSLAG VREDESTEIN 08/09/2015

Kennismaken met regionale collega’s uit de branche?

Nog vragen?

Stel je vraag via het mailadres van jouw afdeling of laat je gegevens achter. Zij helpen je graag! Voor overige vragen kun je mailen naar info@verenigingatc.com