NL Deventer-Zutphen
Lezing | 09 november 2021

Vredestein en de bandenlabels….

Vanaf 20212 kennen we al een bandenlabel, dat iets zegt over de energie nodig om de band bij de juiste bandenspanning te rollen en het lawaai dat de band veroorzaakt.

Vanaf mei 2021 kennen we een aangepast bandenlabel dat iets zegt over de energie, het bandenlawaai en de waterafvoer. Tevens vermeldt het label of de band een erkende winterband is.

Belangrijk voor het bedrijf welke de band monteert is, of wordt voldaan aan de verplichting dat de klant geïnformeerd wordt over het label dat voor zijn nieuwe banden geldt.

Dit moet uitgelegd worden!  Men beweert dat de overheid hierop aan het controleren is en dus is het zaak voor de autobedrijven / bandenbedrijven om zich goed aan de wet te houden!

Michiel van Koeverden  (Areamanager / Tyre information Centre Vredestein / Apollo)  legt ons haarfijn uit wat de gevolgen kunnen zijn van niet of onjuiste informatie!

Ook geeft hij een inkijkje in de effecten van een onjuiste bandenspanning op de energie en het lawaai én de invloed van het wegdek op de waardes.
Zijdelings praat Michiel ons ook bij of het wegdek van tegenwoordig de bandenontwikkeling nog wel bij kan houden…..

Kortom, als je wilt weten hoe de ontwikkeling van banden wordt aangepakt, wat daarbij allemaal wordt vastgelegd en wat het belang is van juiste klanten informatie, dan moet je gewoon even bij deze lezing aanwezig zijn!

Leden mogen een introducé meenemen, voor beiden is de toegang gratis!

Let op:
op de lezing locatie wordt gecontroleerd of de bezoekers voldoen aan de Corona regels: dus in bezit van vaccinatiebewijs (QR code) , of negatieve testuitslag niet ouder dan 72 uur.

 

 

Vredestein en de bandenlabels..

Michiel van Koeverden (Areamanager / Tyre information Centre Vredestein / Apollo) heeft ons uitleg gegeven over Vredestein banden en de bijbehorende banden labels. Vanaf 20212 kennen we al een bandenlabel, dat iets zegt over de energie nodig om de band bij de juiste bandenspanning te rollen en het lawaai dat de band veroorzaakt. Vanaf mei 2021 kennen we een aangepast bandenlabel dat iets zegt over de energie, het bandenlawaai en de waterafvoer. Tevens vermeldt het label of de band een erkende winterband is. Belangrijk voor het bedrijf welke de band monteert is, of wordt voldaan aan de verplichting dat de klant geïnformeerd wordt over het label dat voor zijn nieuwe banden geldt. Dit moet uitgelegd worden! Men beweert dat de overheid hierop aan het controleren is en dus is het zaak voor de autobedrijven / bandenbedrijven om zich goed aan de wet te houden! Ook geeft Michiel een inkijkje in de effecten van een onjuiste bandenspanning op de energie en het lawaai én de invloed van het wegdek op de waardes. Zijdelings praat Michiel ons ook bij of het wegdek van tegenwoordig de bandenontwikkeling nog wel bij kan houden.  Belangrijke informatie was ook hoe de ontwikkeling van banden wordt aangepakt en wat daarbij allemaal wordt vastgelegd en wat het belang is van juiste klanten informatie! Het was een zeer interessante lezing!

 

Gr. Henk Deunk

ATC, afd: Deventer-Zutphen

Kennismaken met regionale collega’s uit de branche?

Nog vragen?

Stel je vraag via het mailadres van jouw afdeling of laat je gegevens achter. Zij helpen je graag! Voor overige vragen kun je mailen naar info@verenigingatc.com