historie livestreams
NL Groningen
Bedrijfsbezoek | 05 oktober 2023

Welkom bij Siep & Co.

De Stichting Industrieel Erfgoed & Culturele Ontwikkeling is te vinden in de oudere fabrieksruimten van de voormalig “Stoomstroocartonfabriek Free & Co”:

H. Westerstraat 22

9665 AL Oude Pekela

 

Afdeling Groningen gaat  donderdag 05 oktober 2023,  19:30 uur   terug in de tijd van de industrie in de provincie Groningen.

De plaatselijke geschiedenis van de Pekela’s is relatief kort en bevat grote hoogte- en dieptepunten.  Begonnen in 1600 met “de turf” volgde spoedig de opkomst van bloeiende (zee-) scheepvaart , scheepsbouw en landbouw.   Daarna kwam de  explosieve ontwikkeling van strokarton- en aardappelmeelindustrie.

De afdeling Groningen heet u welkom!

 

Bezoek museum siep&co.

Op de avond van 05 oktober 2023 gingen we als ATC-leden naar het industrieel museum Siep & co. te Oude Pekela.

De naam van dit museum betekend: Stichting Industrieel Erfgoed Pekela’s & Culturele Ontwikkeling.

Deze stichting heeft tot doel het behouden van oude industriële technieken van de strokarton-industrie in de breedste zin van het woord.

De afdeling Groningen was aanwezig met ruim 45 leden.

Bij aankomst werden we onthaald op koffie met koek en welkom geheten door de voorzitter van de stichting dhr. Sebes Zevenhuizen.

Aan de hand van een mooie powerpoint presentatie werd de geschiedenis van de Pekela’s en de stro-kartonindustrie duidelijk uitgelegd.

Hierna gingen we in groepen de weer werkende machines bekijken, waarbij een uitgebreide gedegen uitleg werd gegeven door diverse gedreven vrijwilligers

De trots van de stichting is de Stoommachine die oorspronkelijk in deze fabriek thuis hoort.

De avond werd afgesloten onder get genot van een versnapering en een dankwoord van onze voorzitter dhr. J. Hazelhoff

Kennismaken met regionale collega’s uit de branche?

Bedankt
Bedankt voor uw aanmelding. Een bevestiging is verstuurd naar uw e-mailadres.

Nog vragen?

Stel je vraag via het mailadres van jouw afdeling of laat je gegevens achter. Zij helpen je graag! Voor overige vragen kun je mailen naar info@verenigingatc.com