historie livestreams
27 oktober 2023

Zo maakt BMW eigen batterijcellen

In het nieuwe Cell Manufacturing Competence Centre in Parsdorf, bij München, produceerde BMW afgelopen week de eerste nieuwe batterijcelmonsters voor hun aankomende Neue Klasse-modellen. De nieuwe batterijcellen zijn cilindervormig, 95 of 120 millimeter hoog en hebben een diameter van 46 millimeter. Deze cellen moeten de actieradius van het Neue Klasse-topmodel aanzienlijk vergroten, met wel 30 procent volgens WLTP-standaarden.

Het CMCC vult het bestaande Battery Cell Competence Centre in München aan, daar vindt nog altijd de ontwikkeling plaats. Het nieuwe centrum in Parsdorf zorgt ervoor dat de productie op grotere schaal kan plaatsvinden. Het CMCC stelt BMW Group in staat om het gehele waardecreatieproces in de cel te beheersen, waardoor het bedrijf maatstaven voor productie, kwaliteit, prestaties, kosten en milieunormen kan bepalen. In samenwerking met productiepartners zullen deze normen worden geïmplementeerd voor de standaardproductie van batterijcellen – het CMCC is dus nadrukkelijk geen batterijfabriek voor grootschalige productie.

Hoe de cel wordt gemaakt

De productie van cellen begint met de productie van elektroden. Hierbij wordt het basismateriaal, dat bijvoorbeeld grafiet voor de anode en nikkeloxiden voor de kathode omvat, met bindmiddelen en oplosmiddelen, in een nauwkeurig gemeten verhouding gedoseerd en gemengd. Hierdoor ontstaat de zogenaamde ‘slurry’ — wat betekent dat flinterdunne metaalfolies na droging worden gecoat en vervolgens worden samengeperst. In technisch jargon wordt dit ‘kalandreren’ genoemd.

Het is een secuur proces. De folie is slechts enkele micrometers dik, dunner dan de draden van een spinnenweb, terwijl de coating zich in het micrometerbereik bevindt. Tijdens de celassemblage worden de gecoate folies, ook wel gekalanderde elektroden genoemd, met behulp van de separator in zogenaamde ‘jelly rolls’ gewikkeld en in de celbehuizing ingebracht. De cellen worden gevuld met elektrolyt, vervolgens voor de eerste keer opgeladen en tot slot gecontroleerd op functionaliteit en kwaliteit.

Kennismaken met regionale collega’s uit de branche?

Nog vragen?

Stel je vraag via het mailadres van jouw afdeling of laat je gegevens achter. Zij helpen je graag! Voor overige vragen kun je mailen naar info@verenigingatc.com

  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.