historie livestreams
21 december 2023

BOVAG: 8 maanden cao, 6% loonsverhoging op 1 januari 2024

Impasse in Cao-onderhandelingen:
Er is een impasse ontstaan in de onderhandelingen voor een nieuwe cao (Collectieve Arbeidsovereenkomst) MvT (Motorvoertuigen- en Tweewielerbedrijf) nadat de achterban van de vakbonden het onderhandelingsresultaat had afgewezen.

Voorkomen bevroren lonen:
Om te voorkomen dat werknemers op 1 januari 2024 geen loonsverhoging krijgen en dus geen inflatiecompensatie, doet BOVAG een uniek aanbod. De werkgevers vinden dat werknemers niet de dupe mogen worden van de impasse.

Uniek aanbod:
BOVAG biedt een kortlopende cao van acht maanden aan, die loopt tot en met 30 juni. Op 1 januari 2024 zou er een loonsverhoging van zes procent zijn. Ondanks de korte duur, zou deze cao alle reeds uitonderhandelde punten bevatten.

Zekerheid en onderhandelingsmogelijkheid:
De kortlopende cao biedt zekerheid en een beter gevulde portemonnee op korte termijn. Het geeft ook de mogelijkheid om tegen het einde van het voorjaar in 2024 opnieuw in onderhandeling te gaan voor de periode na deze korte cao.

Spoedig antwoord gevraagd:
BOVAG heeft het aanbod gisteren aan de vakbonden voorgelegd en heeft gevraagd om een spoedig antwoord, omdat er anders een periode van onzekerheid en bevroren lonen dreigt voor de werknemers.

BOVAG biedt hiermee een oplossing voor de ontstane impasse en om werknemers in de sector een positief vooruitzicht te geven voor het nieuwe jaar.

 

Bron: BOVAG

 

Kennismaken met regionale collega’s uit de branche?

Nog vragen?

Stel je vraag via het mailadres van jouw afdeling of laat je gegevens achter. Zij helpen je graag! Voor overige vragen kun je mailen naar info@verenigingatc.com

  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.