historie livestreams
06 oktober 2023

Eigen kennisdome Vereniging ATC op Auto Prof 2024

Auto Prof is dé ontmoetingsplek voor de autobranche en onmisbaar voor wie serieus met zijn vak bezig is. De beurs vindt plaats van 30 januari tot en met 1 februari 2024 in Evenementenhal Gorinchem. Vereniging ATC is aanwezig met een eigen kennisdome, waar interessante sprekers hun opwachting maken.

De beurs kent een uitgebreid kennisprogramma. Er zijn vier verschillende kennisdomes, waarin telkens vijf informatieve sessies worden georganiseerd. Vereniging ATC beschikt dit jaar over een volledig eigen dome, waarin verschillende experts en specialisten uiteenlopende onderwerpen zullen behandelen. Ook automotive opleider GMTO zal kennissessies verzorgen.

Productdemonstraties

In het centrum van de hal, direct naast de kennissessies, wordt de Demo Arena opgezet. De Demo Arena was tijdens de vorige editie van Auto Prof nog experimenteel. Malou Peters, head of event van Auto Prof: “De vorige locatie had niet de juiste toeloop, daarom gaan de exposanten nu hun producten demonstreren in het hart van de beurs. Bezoekers kunnen hieraan ook actief deelnemen. Denk bijvoorbeeld aan het oplossen van een storing, het onderhouden van EV’s of het werken met nieuwe apparatuur. Dus motorkap open en met z’n allen eromheen!” Onder andere AA-Equipment Support en AutoDistribution zullen demonstraties geven op de Demo Arena.

Schadeherstel

Op de vorige editie van Auto Prof was het Schadeherstelplein een groot succes. Malou Peters: “Schadeherstel is altijd een onderdeel van Auto Prof geweest, maar de afgelopen jaren niet expliciet en uitbundig genoeg. Daarom maken we het Schadeherstelplein nu groter. Het beursteam gaat ervoor zorgen dat er veel demonstraties te zien zijn, want dat geeft voelbare energie aan een beurs.” Goodmen Equipment komt met een mobiele spuitcabine, Kent Nederland heeft zich al ingeschreven en Teamwise PDR & More heeft een primeur met hun gloednieuwe hagelschadescanner.

Sanne Sape, accountmanager van Auto Prof, is bezig om bij het Schadeherstelplein ook een Detailingplein op te zetten. “Daar zullen alle leveranciers op het gebied van lakbehandeling, poetsen, schoonmaken en detailing zich presenteren. Ook voor de schadeherstellers is deze uitbreiding heel interessant.”

Talent van de Toekomst

Auto Prof werkt samen met scholen en universiteiten, zodat het talent van de toekomst het bedrijfsleven leert kennen. Sanne Sape: “We voelen het als onze verantwoordelijkheid om de beurs ook als platform te gebruiken waar scholen, universiteiten en het bedrijfsleven elkaar ontmoeten.” Summa College zal er zijn, net als het University Racing Team van de Technische Universiteit Eindhoven en ook studenten van ROC’s krijgen de kans om op Auto Prof te laten zien wat ze kunnen.

Ook actie op de beurs

Een goede beurs is inhoudelijk sterk, de bezoeker moet er wat van opsteken, geïnspireerd worden, de juiste mensen tegenkomen en thuiskomen met nieuwe ideeën en inzichten. Maar Auto Prof is ook een leuke dag uit, waar je je vaardigheden kunt meten met de bandenwissel, op de kartbaan en op de vele racesimulatoren, die te vinden zijn op de beurs. Malou Peters: “Wij kijken ook naar de mogelijkheid of we autonome testauto’s kunnen laten rijden en wij zijn bezig met een escaperoom-auto. Wie in die auto wordt opgesloten moet zo snel mogelijk proberen er weer uit te komen.”

Zet het in je agenda!

Auto Prof is het enige onafhankelijke jaarlijkse platform voor de aftersalesmarkt. Zet dus 30 januari tot en met 1 februari 2024 in je agenda en zorg dat je erbij bent! Het kennisprogramma wordt op een later moment bekend gemaakt, dus houd deze site in de gaten!

 

 

Kennismaken met regionale collega’s uit de branche?

Nog vragen?

Stel je vraag via het mailadres van jouw afdeling of laat je gegevens achter. Zij helpen je graag! Voor overige vragen kun je mailen naar info@verenigingatc.com

  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.